.
Hugo Sigal
donderdag 15 juni 2023

Hugo Sigal: “Je moet me soms eens bezig horen”

Hij praat nog vaak met haar

6 maanden, zolang moet Hugo Sigal het al stellen zonder zijn Nicole. Ze overleed niet ten gevolge van alzheimer, maar wel door een ongelukkige val op de trap bij hen thuis.

Hugo is peter van Stop Alzheimer en wil zich volledig engageren voor dit project. Zo doen ze onder andere onderzoek naar een medicijn.

“Nicole zou vanaf eind november een medicament krijgen. Het was duur, 60.000 euro. Het zou de alzheimer vertragen, ook al zijn er bijwerkingen. Jammer genoeg heeft ze het niet gekregen, maar misschien had ik haar op andere manieren zien aftakelen dan”, zucht Hugo in Dag Allemaal.

Het gemis is nog altijd erg groot en Hugo ontkent niet dat hij nog dagelijks met Nicole praat. Zo roept hij nog steeds ‘Sjoeke, ik ben thuis’ wanneer hij van een afspraak terug thuiskomt.

“Je moet me soms bezig horen. Sommigen zullen denken dat ik seniel aan het worden ben, maar ik schaam me er niet voor. Laat mij maar doen, elk zijn manier om verlies te verwerken. Ik zal haar nooit vergeten. Ik zal altijd ‘Hugo van Nicole’ blijven.”

Bio van Hugo Sigal

Meer Over:

Hugo Sigal