.
Hugo Sigal, Hugo Verbraeken
zondag 12 mei 2024

Hugo Sigal: “Ik kwam alleen daarom buiten”

Hij heeft afscheid moeten nemen

Wie aan Eurosong denkt, denkt misschien ook wel aan de paarse pakjes van Nicole en Hugo. De paarse pakjes die het koppel aanhad tijdens hun deelname zijn altijd een deel van hun leven gebleven en dat vond ook Hugo Sigal.

Hugo besloot om de paarse pakjes mee te laten cremeren samen met zijn overleden vrouw Nicole Josy. Zij overleed na een ongelukkige val van de trap.

“Tussen haar overlijden en de begrafenis kwam ik alleen maar buiten om naar het mortuarium te gaan. Ik was er elke dag een paar uur. Nicole zag er zo mooi uit, in het kleedje dat ik voor haar had uitgezocht”, blikt Hugo terug in Gazet van Antwerpen.

Er kwamen ook heel vaak herinneringen naar boven en al snel drong het tot Hugo door dat hij niet alleen van zijn vrouw afscheid moest nemen maar ook van ‘Nicole en Hugo’.

“Ik zou nooit meer Goeiemorgen, morgen of Baby, Baby zingen. Dat deed me denken aan onze iconische paarse kostuums. Ik wou dat ze voor altijd bij Colleke bleven. Net voor de kist werd gesloten, heb ik de kostuums bij haar gelegd. Voor mij voelde dat juist aan.”

Bio van Nicole & Hugo en Hugo Sigal