.
Hugo Sigal, Hugo Verbraeken
woensdag 17 mei 2023

Hugo Sigal: “Ik kan die trappen gewoon niet aanzien”

Het ligt nog altijd gevoelig

Overal waar Hugo Sigal lijkt te komen wordt hij met open armen ontvangen door alle aanwezige mensen. Een staande ovatie op ‘Eurosong’, eentje bij ‘De Kastaars’ en 4 keer bij de #LikeMe-shows in het Sportpaleis.

“Ik ben zo ongelooflijk dankbaar voor dat deken van liefde. Die liefde wil ik nu teruggeven met theater, met nieuwe muziek. Maar Hugo Sigal is verleden tijd, ik zal voor iedereen altijd Hugo van Nicole blijven, dat wil ik ook zo”, klinkt het emotioneel in Dag Allemaal.

Hugo woont nog steeds in het huis waarin hij jarenlang samenwoonde met Nicole. Aan verhuizen denkt hij niet, hoewel het huis veel te groot is voor hem alleen. Maar hij wil de herinneringen niet kwijt.

En ook al wordt hij er elke dag met het fatale ongeluk van Nicole geconfronteerd, hij blijft er wonen. “Ik heb nog altijd problemen om die trap af te gaan waarvan ze is gevallen. Het zijn zeventien treden, vanaf de dertiende moet ik naar de muur kijken. Ik kan die trappen gewoon niet zien.”

Hugo ziet nog steeds het beeld van een gevallen Nicole voor zich. Beelden die op zijn netvlies zijn gebrand. “Ik krijg dat beeld maar niet uit mijn hoofd.”

Bio van Hugo Sigal

Meer Over:

Hugo Sigal