.
Hugo Sigal, Hugo Verbraeken
vrijdag 8 december 2023

Hugo Sigal: “Ik ben toen helemaal gecrasht”

Hij had het moeilijk

Hugo Sigal heeft zijn allereerste soloplaat klaar. Hij had nooit gedacht nog muziek te maken zonder Nicole Josy aan zijn zijde, maar kijk, 76 jaar is nog niet te oud om een eerste album uit te brengen.

De zanger heeft veel moeite gehad om de dood van zijn vrouw te verwerken. Maar het maken van zijn cd ‘Dromen’ heeft hem daar wel stevig bij geholpen.

“Bij het inzingen van 'De dozen staan klaar' ben ik zelfs gecrasht. De producer zei: 'Huil maar, Hugo, dat mag.' De tekst komt recht uit mijn hart. Ik mis haar geur in bed, en haar oorbellen liggen nog altijd in een potje, op dezelfde plaats in de badkamer. De poetsvrouw zet dat na het schoonmaken iedere keer netjes terug, dat vind ik lief van haar”, klinkt het bij Hugo in Dag Allemaal.

En naar aanleiding van dat nummer, deed Eric Goens in ‘Het Huis’ zelfs een straffe uitspraak. Zo zei hij dat Clouseau het vanaf nu mag vergeten met ‘Afscheid van een vriend’.

“Voortaan wordt jouw nummer op begrafenissen gespeeld’, zei hij. Dat is ook zo, heb ik al gehoord. Dat doet me veel plezier.”

Bio van Hugo Sigal

Meer Over:

Hugo Sigal