.
Hugo Sigal
woensdag 1 november 2023

Hugo Sigal: “Dat is een klein offer die ik doe”

Hij wil er blijven wonen

Een jaar geleden moest Hugo Sigal afscheid nemen van zijn Nicolleke. De vrouw overleed na een ongelukkige val van de trap. Hugo’s wereld stortte in en hij had tijd nodig om te rouwen.

We zijn nu 12 maand later en het gaat gelukkig een heel pak beter met Hugo. Hij mist zijn vrouw nog altijd enorm, maar heeft het een plaats kunnen geven. En ze is nog altijd dicht bij hem.

“Ik pak Nicoles kleren soms vast, dan kan ik haar nog voelen en ruiken. Ik ga zelfs slapen met haar geur. Nicole droeg Chanel no 5. Ik spuit dat 's avonds op het kussen, dan is ze dicht bij mij”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Wanneer Hugo van de bewuste trap gaat in huis, zag hij Nicole lange tijd naar haar dood daar nog liggen. Hij kijkt nu zo min mogelijk naar beneden om niet geconfronteerd te worden met dat beeld.

“Dat is een klein offer om hier te kunnen blijven wonen. Dat wil ik, omdat ik Nicole hier nog voel. Ze is hier niet alleen overleden, ze is hier ook geboren. Op deze plek hadden haar ouders destijds een boerderij. Toen was er nog achterdocht tegen kraamklinieken. Mensen maakten elkaar bang: je riskeert daar dat de nonnen de baby's verwisselen . Daarom is haar moeder hier bevallen.”

Bio van Hugo Sigal en Nicole & Hugo