.
Hugo Sigal, Hugo Verbraeken
zaterdag 4 november 2023

Hugo Sigal: “Dat heeft mij gered”

Hij doorbreekt het taboe

et is een moeilijk jaar geweest voor Hugo Sigal. Een jaar geleden overleed zijn vrouw en zangeres Nicole Josy en dat was een bittere pil om te slikken voor de zanger. De twee waren zowat heel hun leven onafscheidelijk en Hugo kon niet met het idee om dat hij nu alleen verder moest.

Hugo heeft de voorbije maanden veel steun gehad van vrienden, collega’s, familie, fans en andere sympathisanten. Zo ook van de Nederlander André van Duin met wie ze een goede band hadden.

“Mensen denken dat wij naar ­Nederland trokken omdat we ­beschaamd waren na onze laatste plaats op het Eurovisiesongfestival met Baby, baby . Maar wij schaamden ons niet. Nicole maakte er zelfs een grap over door als de gebuisden van het Eurovisiesongfestival op te treden, mét een echte buis”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

De zanger wordt nog altijd heel erg emotioneel wanneer hij over zijn vrouw praat. Maar hij heeft geleerd dat hij zijn tranen moet toelaten.

“Dat heb ik geleerd in de therapie. Therapie heeft me ­gered, want ik heb zeer diep gezeten. Met de pillen naast mij, zo heb ik lang met een vriend ­gebeld. Hij suggereerde rouwtherapie. Maar alle therapeuten die ik contacteerde, zetten me op de wachtlijst. Terwijl ik nu, meteen, direct hulp nodig had. Gelukkig vond ik die toch, bij een zeer goede therapeute.”

Bio van Hugo Sigal

Meer Over:

Hugo Sigal