.
News Image

Hozier breekt records

Hozier schrijft nieuwe wereldhit.


2014 was voor Hozier duidelijk het jaar van de doorbraak. Plotsklaps groeide hij uit van een gewone Ierse jongeman met een enorme passie voor muziek, naar een gerespecteerde artiest met een wereldhit op z’n naam. “Take Me To Church” is een lied dat iedereen raakt.

Een lied dat pleit voor de vrijheid van liefhebben ongeacht je geaardheid, geloof of cultuur. Hozier’s nummer haalde top 10 in Amerika, staat op #1 in de wereldwijde Spotify & Shazam charts en haalde net een Grammy nominatie binnen voor ‘Song of the year’ (uitreiking op 8 februari 2015). Ook in ons land breekt de man records.



Hij is de langst op één genoteerde Ierse artiest sinds de start van de singlescharts in 1954 (hij steekt hiermee zijn landgenoten van U2 voorbij) en met 10 opeenvolgende weken is hij de langst op één genoteerde artiest in de Vlaamse single charts dit jaar. Hozier kreeg bij een bezoek aan België dinsdag een gouden award overhandigd. Op enkele maanden tijd gingen er meer dan 15.000 singles over de (digitale) toonbank.