.
News Image

Hotel Dorado

Een avontuur over liefde om de miserie in onze wereld te vergeten.


Via zijn badkamerspiegel verdwijnt Ik in een andere dimensie. Rat, Eddy en de mooie Maan laten hem een wondere wereld zien waarin de werkelijkheid wordt opgerekt: de geest komt los van het alledaagse.



Na een eerdere samenwerking voor de EP ‘Seks, Drugs, Kleding en Centen’ wilden Pepijn Lanen en Floor van het Nederend graag een keer samenwerken aan een nieuw project. Het begon met verschillende korte strips, zoals die van Faber Wilhelm uit het boek Sjeumig. Daarna begonnen ze aan de creatie van een lang verhaal, wat leidde tot de graphic novel Hotel Dorado.



Pepijn: “Hotel Dorado is een Interdimensionaal Liefdes Avontuur om even te vergeten dat er een echte wereld met allemaal gezeik is.”



Floor: “Pepijn en ik zijn comic fans van het eerste uur, in dit project hebben we onze krachten als schrijver en als illustrator kunnen bundelen en een droom kunnen verwezenlijken. Het maken van Hotel Dorado is zowel voor de hoofdpersoon Ik als voor mij een waanzinnig avontuur geworden.”



Na Sjeumig en Naamloos is dit het derde boek van Pepijn Lanen en zijn eerste graphic novel. Floor van het Nederend combineert autonoom werk met toegepaste kunst in comics en kunstprojecten voor o.a. Patta, Paradiso, de Volkskrant, Art loot en exposities in Amsterdam, Los Angeles en Hamburg.