.
Hooverphonic
maandag 25 maart 2024

Hooverphonic brengt hun gloednieuwe album ‘Fake Is The New Dope’ uit

Eindelijk weer nieuw materiaal.

Hooverphonic lanceert hun gloednieuwe album ‘Fake Is The New Dope’. Met het gelijknamige nummer opent Geike Arnaert de nieuwe plaat van Hooverphonic. De band stuurt op zijn veertiende album het schip in de richting van een onbekend universum. Deze keer geen bekende droomwereld of de sfeer van een film noir, maar eerder reflecterend, eclectisch en nooit saai!

Alex Callier: “In de kern gaat het over de kracht die nodig is om uit een depressie te geraken. Op zich geen licht onderwerp, maar eigenlijk klinkt het album hoopvol en energiek. Ik was niet van plan om een beschouwende plaat te maken, maar bepaalde thema’s slopen onherroepelijk mijn nummers binnen. Zo beschrijft het titelnummer en opener Fake Is The New Dope hoe we met zijn allen op een bepaalde manier fake omarmen en tegelijkertijd vrezen. Dit aantrekken en afstoten is heel sterk aanwezig doorheen de plaat. Zo was het een artistiek keuze om op dit album de strijkers te programmeren. Het is een soort hybride klank tussen echt en fake geworden, tussen warm en koud, die vooral veel ruimte laat voor de stem van Geike. De muziek is geïnspireerd op de elektronische muziek van de jaren 90. Op een eigentijdse manier herontdekken we zo onze eigen muzikale roots. “

Op vrijdag 12 april speelt Hooverphonic de afsluiter van hun uitverkochte CC tour met hun “Sit Down and Listen Deluxe”-tour om de 20ste verjaardag te vieren van dat legendarische album. Om de 20ste verjaardag te vieren van de iconische concertreeks uit 2003 ging Hooverphonic dit najaar opnieuw on the road doorheen Vlaanderen en Wallonië met een strijkkwartet onder de noemer 'Sit Down And Listen To Hooverphonic: 20th Anniversary Tour'. De volledige tour verkocht uit in een mum van tijd en het publiek was laaiend enthousiast.

Bio van Hooverphonic en Alex Callier