.
News Image

Hoogzwangere Josje Huisman weerlegt kritiek

Josje Huisman geniet van zwangerschap en is klaar voor bevalling.


Josje Huisman is ondertussen meer dan zeven maanden zwanger. Er is letterlijk leven na K3 voor Josje die “ongelooflijk klaar” is om voor het eerst mama te worden. En graag weerlegt ze ook nog even wat kritiek…

Josje Huisman geniet van haar zwangerschap. De eerste drie maanden was ze wat misselijk en moe, maar verder zijn er geen klachten. Haar zwangerschap voelt momenteel soms zelfs aan als een echte “superpower”. Josje weet dat veel aanstaande mama’s bezorgd zijn, maar daar heeft ze zelf geen last van. Vanaf dag één wist ze vol vertrouwen: “dat komt wel goed”. Ondertussen voelt ze zelfs een soort superpower: “er groeit een mensje in mij!” Hoe ongelooflijk is dat? Ondertussen is ze begonnen aan haar laatste trimester en ze vindt het leuk dat haar bolle buikje uitgesproken toont dat er een klein mensje in haar groeit. “Ik ben er steeds meer klaar voor, ik tel steeds meer af,” aldus Josje in Nina, de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws.

Josje was verschrikkelijk blij toen ze ontdekte dat ze zwanger was. “Diep vanbinnen verlangde ik hier heel erg naar,” aldus de voormalige blonde van K3. En meteen besliste ze dat ze hier heel intens van wilde genieten. “Ik had ook de luxe om daar tijd voor te kúnnen nemen,” aldus Josje die beseft dat dat niet voor iedereen mogelijk is. Behoefte aan interviews had ze die eerste maanden niet. En dat zorgde meteen voor wat problemen…

Josje wilde haar zwangerschap discreet beleven, maar de media wilden er wèl over schrijven waardoor ze “experts” lieten opdraven die kwamen vertellen dat Josje en haar vriend Cle Gyimah “te snel zwanger waren”… “Ik vind dat een beetje vreemd,” weerlegt Josje rustig die kritiek. “Want die experts kennen me helemaal niet en niemand heeft daar eigenlijk iets over te zeggen behalve mijn vriend en ik. Zo simpel is het.”

“Een kindje krijgen is een combinatie van liefde en geluk,” gaat Josje verder. De vraag “was het gepland?” vindt Josje ook ongepast. “Die vraag doet zo’n afbreuk aan het mirakel van het gegeven. Cle en ik zijn ontzettend gelukkig dat wij elkaar gevonden hebben en dat de baby óns gevonden heeft. Een zwangerschap is en blijft een natuurwonder.”

Een kind verandert je leven voorgoed, maar ook dat bekijkt Josje op haar eigen manier. “Je bent zelf niet meer het allerbelangrijkste in je leven. Ik vind dat een verademing.” En Josje trekt daar dan ook een heel duidelijke conclusie uit… “Eindelijk: het gaat niet meer alleen over mij. En ik vind dat totaal niet erg. Dat vóélen, dat gewaarworden, maakt het nog duidelijker dat ik helemaal klaar ben om mama te worden.”

Toen ze pas begon als de blonde van K3 verklaarde Josje dat ze later vijf kinderen wou, zoals vroeger bij haar thuis. Maar bij die uitspraak moet Josje nu toch smakelijk lachen. Josje geeft toe dat een gezin toen nog een ver-van-haar-bedshow was, maar dat ze dat beeld van een groot gezin toen wel voor ogen had. Omdat het zo gezellig is. Josje is echter wel blij dat ze niet zwanger werd als K3’tje. Het hele K3-avontuur is immers als een sneltrein gegaan. “Achteraf gezien moet ik misschien blij zijn dat ik in die periode niet zwanger geworden ben.”

“Ik denk niet dat ik het dan zo bewust en rustig had kunnen beleven als nu.” Maar nu valt alles op z’n plaats voor Josje en is ze helemaal klaar voor dat kleine wondertje. Maar wat daarna? Gaat ze dan opnieuw zingen? Het afgelopen jaar heeft Josje het rustig aan gedaan, maar toch heeft ze af en toe muziek geschreven of is ze eens de studio ingedoken. “Ik heb heel wat nieuwe muziek geschreven gemaakt, ik heb daar plezier aan beleefd, maar ik heb het nog niet uitgebracht. Dat zal misschien nog gebeuren, al weet ik niet wanneer. Ik probeer mezelf daar niet op vast te pinnen. Anders leg ik er weer te veel druk op. En dat wil ik helemaal niet.” En momenteel heeft Josje natuurlijk ook andere prioriteiten. Genieten en een goede moeder worden.