.
Ewoud en Tim uit Vakantiehuis for life
maandag 12 juli 2021

Hoogtevrees en eerste spoedgeval in Vakantiehuis for Life

Aiai, het loopt meteen grondig fout!

Na een warme koffie, krijgen de vijf duo’s tot de middag de tijd om hun bouwplannen af te werken. Voor de meesten blijft het zoeken en tasten, alleen Tim en Ewoud hebben een glashelder concept in gedachten: ze willen een noekie, oftewel een hoekbank met sierkussens op. Volgens Tim moet dit dé blikvanger worden in de woonkamer.

‘Wij zijn niet de sterkste planners van de kandidaten, wij zijn meer doe’ers dan planners’ klinkt het bij Lodewijk en Marcel en dat vertaalt zich al meteen in een bezoek bij de plaatselijke spoedafdeling. Marcel heeft zichzelf gesneden en heeft een diepe wonde in zijn linker wijsvinger. Klein bijkomend probleem: behalve “bonjour” en “merci” spreekt hij geen woord Frans... Christopher en Hannah hebben net hun eigen huis in Tielt-Winge verbouwd. Voor Christopher is een chalet dus piece of cake en hij begint al meteen met het uitbreken van al wat uitbreekbaar is.

Tussen al het afbraakwerk door, staat vandaag ook een nieuwe survival proef op het programma met als inzet een industriële schuurmachine en een hogedrukreiniger. Op het menu: een dead jump van 40 meter diep na een klimparcours langs een steile wand.
Hannah en Erwin bijten de spits af. ‘Ik ben zo trots dat hij dat durft’, zegt Amy die zelf verschrikkelijke hoogtevrees heeft. Voor haar 52-jarige papa is het hoogteparcours een loodzware opgave maar de ontlading is enorm wanneer hij opnieuw met beide voeten op de grond staat: ‘Dit was zó een unieke ervaring! Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest, nog gelukkiger dan toen ik een doelpunt maakte bij een voetbalwedstrijd’, klinkt het.
Bekijk hier de preview:

Bij de andere duo’s gaan Melissa en Marcel de uitdaging aan, ondanks Marcels’ gekwetste vinger. Wie is het snelste bij de survival proef en wint het extra werkmateriaal? En tot slot wordt ook het eerste chalet feestje georganiseerd want Melissa wordt vandaag 31 jaar.

Vakantiehuis for Life met Julie Van den Steen, op maandag 12 juli om 22.00 bij VTM.