.
News Image

Homo's houden van Bart De Wever

Uit een online bevraging van OUTtv onder Vlaamse homo's blijkt de N-VA-voorzitter erg geliefd te zijn. Maar wie staat op nummer 1?


Homozender OUTtv hield afgelopen maanden een online poll op Facebook om te peilen bij Vlaamse homo's welke bekendheden volgens hun homoseksualiteit op een positieve manier onder de aandacht brengen. De recente winnares van het Eurosongfestival Conchita Wurst kreeg het meeste stemmen achter haar naam. Axel Hirsoux, de recente Belgische vertegenwoordiger op het Eurosongfestival, staat op 2 en zwemmer Tom Daley vervolledigt de top-3.



Grote verrassing echter is de nummer vier in het lijstje: N-VA-voorzitter Bart De Wever. De politicus die openlijk toegeeft niet graag mannen te kussen en die in Antwerpen geen loketbedienden met regenboog-T-shirt wil zien, blijkt toch geliefd te zijn onder homo's. Wellicht zijn homo's niet vergeten dat hij in de jury zat van de recente Mister Gay verkiezing en dat zijn stad Antwerpen onlangs de Gay Pride verwelkomde. De Wever had er geen problemen mee dat ook Antwerpse politie-agenten in uniform hieraan deelnamen.



Ook De Wevers politieke vijand, ex-premier Elio Di Rupo, staat in de top-10, nl. op de zevende plaats. Verder staan ook o.a. Roos Van Acker, paus Franciscus en zwemmer Ian Thorpe in de top-10.