.
Arno Glorie
vrijdag 14 april 2023

Hommage Arno Van den Bossche aan overleden vader is uit

Hoe mooi is dat!

Aanstaande maandag zou de bekende Vlaamse zanger en presentator Bart Van den Bossche 59 jaar geworden zijn. Muziek maakt iemand onsterfelijk, en dat is ook het geval bij Bart. Tien jaar na zijn overlijden zijn de bekendste liedjes van Bart opnieuw beschikbaar op een unieke dubbel LP en dubbel CD met als titel ‘Liedjes Blijven - Glorie Aan Bart’.

Eén van de nummers op de plaat is iets speciaals en recht uit het hart. Jaren geleden was Bart begonnen aan een Nederlandstalige cover van ‘Don’t Think Twice’ van Bob Dylan. Nooit eerder werd de song uitgebracht, tot nu. Het is Arno Glorie, de oudste zoon van Bart, die de song van zijn vader heeft afgemaakt en ‘Breek Je Hoofd Niet Meer’ als bonustrack zingt op het album. Mooier kan het niet zijn: vader en zoon die samen aan een nummer werken en het uitbrengen. Met deze unieke song brengt Arno een grote hommage aan zijn vader. ‘Breek Je Hoofd Niet Meer’ is een prachtige countryversie van het iconische Bob Dylan-nummer. Arno brengt het met zijn warme stem, begeleid door een jonge band van muzikale vrienden.

Arno Glorie: “Om op deze manier een eerbetoon te kunnen brengen aan papa, is geweldig. Door het nummer ‘Breek Je Hoofd Niet Meer’ af te werken, voelde het alsof papa naast me zat en we samen aan het nummer werkten. Een ongelofelijk gevoel. Iedereen die papa gekend heeft, herinnert hem als iemand die zijn leven volledig heeft geleefd zoals hij het wilde. Muziek was een van zijn grote passies. Ik ben er dan ook zeker van dat papa heel trots zou zijn op deze plaat.”

‘Breek Je Hoofd Niet Meer', de debuutsingle van Arno Glorie, is beschikbaar en te beluisteren via deze link.

Naast Arno’s versie van ‘Breek Je Hoofd Niet Meer’ staan er nog 44 andere nummers op de dubbel LP en dubbel CD ‘Liedjes Blijven - Glorie Aan Bart’. Zo pronken Barts bekendste hits ‘De Heuveltjes Van Erika’ en ‘Boem’ op de plaat, maar ook ‘Ga Met Me Mee/Jij Bent De Zon’, ‘’k Heb Bijna Alles’, ‘Oh, Jolie’, ‘Het Houdt Nooit Op’, Lol In Mol’, …

Bart overleed op 48-jarige leeftijd aan een hartaderbreuk. Hij groeide op in Kortrijk en studeerde aan het Conservatorium van Brussel en aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Naast zijn eigen songs schreef Bart liedjes voor andere andere Dana Winner en Bart Kaëll. Later presenteerde hij ook programma's op Radio2 en tv-programma's als ‘Videodinges’ en ‘Puzzeltijd’. In 2011 won hij het VTM-programma ‘Masterchef’.

De dubbel LP en de dubbel CD ‘Liedjes Blijven - Glorie Aan Bart’ komen vandaag uit bij CNR Records, bestellen kan je via deze link.

Bio van Arno Glorie en Bart Van den Bossche