.
News Image

Hoe Zal Ik Het Zeggen? Heel binnenkort nieuw op VTM

VTM stelt nieuw programma voor.
Hoe zeg je je vrouw dat ze te veel schoenen koopt? Hoe zeg je je puberzoon dat hij veilig moet vrijen? Hoe bedank je als 35-jarige je mama omdat ze elk weekend jouw was doet? Hoe Zal Ik Het Zeggen? helpt een handje om die, soms moeilijke, boodschappen op een hoogst originele manier over te brengen. Comedian Jens Dendoncker verrast nietsvermoedende mensen en bezorgt hen een moment dat ze zich nog lang zullen herinneren.

Hoe Zal Ik Het Zeggen? is Shelters’ nieuwe programma waarin Jens Dendoncker mensen helpt om dingen tegen elkaar te zeggen van 'ik zie u graag' tot 'uw voeten stinken'. Jens brengt de boodschap op een manier die je niet snel zal vergeten.

Voor het eerst werd een programma van Shelter niet door Tim Van Aelst geshowrund. Deze keer was het Sofie Peeters, producer van onder andere Wat Als? en Safety First, die die taak voor haar rekening nam. Samen met Tim Van Aelst, Seppe Toremans en David Vennix begon ze te brainstormen over een klein projectje dat uiteindelijk een stevig nieuw Shelter-programma is geworden.

10 afleveringen van 45 minuten met telkens 7 uitgewerkte cases. Meer dan 70 boodschappen op maat! Het is een gigantisch werk gebleken, maar ik had het voor geen geld van de wereld willen missen. Een ongelofelijke rit met een topteam. Wij zijn ook heel blij dat we samen met VTM voor een compleet onervaren presentator hebben gekozen. Jens Dendoncker heeft iedereen verrast door op zo’n korte tijd deze geweldige prestatie neer te zetten, aldus Sofie Peeters.

En onder het moto 'het bloed kruipt waar het niet gaan kan' heeft ook Tim opnieuw hart en ziel in de jongste Shelter-telg gestoken. Merci Tim, merci Jens en merci aan de ganse ploeg om een programma te maken waar wij alvast heel fier op zijn.

Bij wijze van sociaal experiment werd Jens Dendoncker eind 2013 door een paar bevriende stand-up comedians het podium opgeschopt. De gevolgen waren echter niet te overzien. Plots verzorgde Jens het voorprogramma van Henk Rijckaert, Bas Birker en Michael Van Peel om even later als vaste gast aan te schuiven bij zijn mentor Wouter Deprez in de 'Avonden van de Luistervink'.

Slechts een paar maanden na zijn stand-up debuut werd Jens uitgeroepen tot winnaar van de Humorklas van Radio 2. Bij die eerste onderscheiding zou het niet blijven. In 2015 wist hij niet alleen de jury- en publieksprijs te bemachtigen van de Nederlandse Culture Comedy Award, ook in eigen land nam hij datzelfde jaar de Lunatic Comedy Award mee naar huis.

Het afgelopen jaar ging Jens gewoon verder op dat elan. Hij won de Humo’s Comedy Cup, mocht mee op tour met Philippe Geubels en Alex Agnew en ging aan de slag als redacteur bij Shelter. Waar hij na een paar hilarische weken op de redactie gebombardeerd werd tot presentator van hun nieuwste worp: Hoe Zal Ik Het Zeggen? Een tv-debuut als presentator, meteen in primetime. Spannender kan haast niet.

Vanaf december gaat hij helemaal alleen de baan op met zijn eerste soloshow 'Bang van Dendoncker'. De voorstelling gaat op 2/12 in première in de Arenberg (een productie van Pretpraters).

Wanneer er een vijfhoofdige motorbende op je afkomt met een blik die schreeuwt: 'gaan lopen zal niet helpen', kan je best … zo snel mogelijk gaan lopen. Zeker als ze ook nog eens je naam blijken te kennen. Maar voor onze bende, met muzikant en acteur Bert Huysentruyt voorop, blijf je best nog even zitten, want ze komen in vrede. Hun wapen? Een op maat geschreven compliment verpakt als zingend telegram in een heerlijke a capella-versie van Mr. Sandman.

Al draagt een aap een politiekostuum, het is en blijft Jens Dendoncker. Voeg daar actrice Janne Desmet aan toe en je hebt twee apen in een politiekostuum. Nee, je hebt niet écht iets misdaan. Ze beschuldigen je van 'valsheid in plafonds' (bij een verbouwing), stellen je officieel in 'bedanking' (voor een goede daad) of verdenken je van 'witwasserij' (van vuile kledij). En net wanneer je denkt: 'was dat nu geen woordspeling te veel?', smijten ze er met een ongeziene overtuiging nog eentje bij. 'We gaan u moeten oppakken' mag je dan voor één keer letterlijk nemen. Huppetee, voetjes van de grond en knuffelen maar.

Aflevering 1
'Ruim uw kamer op' is waarschijnlijk de meest uitgesproken zin van elke moeder met een puber onder haar dak. Vaak gevolgd door de gevleugelde woorden 'hoeveel keer moet ik dat nu nog zeggen?' Awel, nog één keer. Want in deze eerste aflevering schakelt Jens de grove middelen in om die boodschap voor eens en voor altijd duidelijk te maken. Nog meer pedagogisch verantwoord materiaal krijgen we met de broers Colin en Oliver, die de onhebbelijke gewoonte hebben van te smakken tijdens het eten. Hun bioscoopervaring zal nooit meer dezelfde zijn.

Verder pakt Jens een fietsendief aan en bevrijdt hij Toon uit zijn eigen woning, want volgens zijn vrienden wordt de jongeman 'gegijzeld' door zijn nieuw lief.

Bejaarde 'smeerlapjes' Lisette en Renée willen dan weer merci zeggen aan vrijwilligster Sabine voor haar hulp in het woonzorgcentrum. Tijd voor een onorthodox dankwoordje van politieduo Jens en Janne. En een vrouw die braaf de kak van haar hond opkuist, krijgt erkenning van een bende zingende bikers.

Kers op de taart: acteur/sloddervos Rik Verheye. Mama Christa is ongerust over zijn nalatige boekhouding en doet hem inzien dat zoiets niet zonder gevolgen blijft.

Vanaf maandag 9 oktober 2017 om 20.35 op VTM.