.
Hilde Gijsbrechts in Wittekerke
zaterdag 18 november 2023

Hilde Gijsbrechts: “Ik zette mijn sociale leven on hold”

Ze ging voor haar droom

Hilde Gijsbrechts haar personage Elke was altijd erg geliefd in ‘Wittekerke’. Nu is ze niet meer echt actief als actrice en is ze thuisverpleegster geworden.

Het is door het overlijden van haar vader in 2006 dat Hilde haar roeping vond om voor verpleegkundige te gaan studeren.

“Mijn zus was thuisverpleegkundige en samen hebben we papa tijdens zijn laatste maanden verzorgd', vertelt ze. 'Toen ontstond het idee om in de palliatieve zorgen te gaan werken. Een heel ander beroep dan actrice, absoluut. Maar ik ervaar veel liefde, respect en dankbaarheid”, vertelt ze in Primo.

Een normale opleiding duurt zo’n vier jaar, bij Hilde was dat drie. Ze heeft haal hele sociale leven eventjes on hold gezet om haar diploma te kunnen behalen.

“Elk vrij moment zat ik met mijn neus in de boeken. Ik had toen nog kleine kinderen, mijn dochtertje ging naar de eerste kleuterklas. Na het behalen van mijn bachelor als verpleegkundige volgde ik een postgraduaat palliatieve zorgen. En ik ben ook referentieverpleegkundige wondzorg, pijn en pijnbestrijding en diabetologie. Dat is het mooie aan de medische sector: je kan jezelf blijven specialiseren.”

Bio van Hilde Gijsbrechts

Meer Over:

Hilde Gijsbrechts