You are here

Hilde De Baerdemaeker speelt Liesbeth in Familie

10/11/2012 15:38-

Op maandag 12 november 2012 maakt Hilde De Baerdemaeker haar opwachting in Familie.

De actrice geeft gestalte aan het personage Liesbeth, de mama binnen het nieuwe gezin Pauwels dat de kijker met mondjesmaat aan het leren kennen is.

Liesbeth is al een eeuwigheid samen met Benny (Roel Vanderstukken), want ze was nog een tiener toen ze zwanger werd. Haar vader Patrick (Ludo Hellinx) vond dat het jonge koppel daar de consequenties van moest dragen en dus trok Liesbeth een streep onder haar ambitie en droom om in de zorgsector te gaan werken. Zorgen en helpen zit ingebakken bij Liesbeth en ze is zonder twijfel de motor van haar gezin. Het huishouden combineert ze met haar parttime job in een schoenwinkel en ze is gelukkig als haar man, kinderen en inwonende vader gelukkig zijn. Liesbeth staat positief en energiek in het leven. En als er problemen zijn, gaat ze meteen tot de actie over. Dat zal Jan Van den Bossche geweten hebben, want hij krijgt in het café met Liesbeth te maken nadat haar man Benny er een stommiteit heeft begaan.

In Familie geven Hilde De Baerdemaeker en Roel Vanderstukken gestalte aan een koppel. Het is niet de eerste keer dat zij samenwerken in een televisieserie, denk maar aan de telenovelle Louislouise. Hilde veroverde met haar rol als Louise De Roover niet alleen de harten van veel televisiekijkers, ze werd voor deze titelrol ook bekroond met de Vlaamse Televisie Ster 2009 voor de Beste Actrice. Daarnaast had zij grote rollen en gastoptredens in series als Team Spirit, Halleluja, Zone Stad, Sedes en Belli, enz. Momenteel is Hilde op het VTM-scherm te zien met als de eigengereide inspecteur Jelle Cockx in de policier ‘Aspe’. De bioscoopbezoekers zagen haar ook aan het werk in de films Alias, Team Spirit II, De Zaak Alzheimer, Buitenspel en Dossier K.

Tags: