.
News Image

Hilde De Baerdemaeker open over depressie

Familie-actrice wou uit het leven stappen.


We zien haar op televisie en op feestjes meestal met een grote smile op haar gezicht maar actrice Hilde De Baerdemaeker heeft ook wel eens moeilijke momenten. Tijdens de bedgeheimen van James Cooke vertelde Hilde De Baerdemaeker voor het eerst op televisie over haar depressie. Hilde De Baerdemaeker is een succesvolle actrice, meestal heeft zij stoere rollen mogen neerzetten in tv-reeksen en films maar de actrice heeft ook haar emoties. “Ik sta in het echte leven wel vaak met mijn mond vol tanden”, vertelt Hilde aan James Cooke. Vroeger was Hilde een héél ander persoon, vooral als kind dan. “Ik was gewoon een verlegen scheet toen ik klein was. Echt jongen, héél extreem zelfs. Mijn buurman regisseerde in het jeugdtheater in Deinze en mijn moeder heeft toen eens gezegd: ‘Kom, pak die klein hier eens mee.’ En dat heeft mij enorm doen openbloeien. Ik durf alles op scène. “



Hilde De Baerdemaeker is had in haar jeugd heel wat liefjes. “Ik ben een mannenverslindster geweest, een beetje”, bekent zij in Gert Late Night. Als jong meisje moest ook Hilde haar liefdesparcours uitstippelen en dan kwam soms die twijfel over haar geaardheid soms wel eens naar boven. “Ik heb één keer gekust met een vrouw. Maar ik ben wel heel zeker dat ik tamelijk voor de mannen ben.”



En toch is het leven van de actrice niet vlekkeloos verlopen. “Ik heb ooit echt een depressie gehad. Echt een zware depressie, dat je naar de psychiater moet voor antidepressiva. Dat heeft een maand of zes, zeven geduurd. Dit is wel een ‘coming out’. Ik heb eaar eigenlijk nog niet echt over gesproken”, geeft Hilde toe. Het zat de actrice destijds zo hoog dat ze er even aan dacht om er een einde aan te maken. “Eén keer op de brug van Vilvoorde weet ik dat ik in mijn auto zat en zoiets had van: ‘Ik rij er gewoon af’. Ik had letterlijk goesting om dat idee letterlijk uit mijn hoofd te kloppen.”

Hilde is al jaren samen met haar man Pieter en daarmee is zij héél gelukkig. Zij vertelde haar verhaal dan ook aan hem en Pieter stond er om haar op te vangen. “Dat is dan echt wel pure liefde ofzo, als je dat doormaakt. Je hebt alleen maar angst en liefde in het leven en de rest hangt daaraan vast. Als je kindjes krijgt, dat is alleen maar pure liefde.”



Hilde en Pieter kregen 9 jaar geleden meteen een tweeling, die werd tien weken te vroeg geboren. “Dat is 2,5 maand, dat is best wel pittig. Dat je kindjes krijgt en je mag ze niet mee nar huis nemen. Dat is de hel, het ergste wat ik ooit heb meegemaakt, echt wel.


Bio van Hilde De Baerdemaeker