.
News Image

Hilde De Baerdemaeker en Pommelien Thijs meters van JEF festival 2020

JEF festival breidt uit naar 12 locaties!


JEF festival (22 februari - 1 maart 2020) kondigt bijzonder trots haar twee meters aan voor de editie 2020: actrices Hilde De Baerdemaeker (Familie, 13 geboden, Campus 12 ) en Pommelien Thijs (#LikeMe) mogen deze spannende duo-taak op zich nemen! Hilde en Pommelien sporen je aan om nu al jouw krokusvakantie vol te plannen met workshops en masterclasses die je op het festival kan volgen. Snel boeken is de boodschap!

Nieuw dit jaar is de samenwerking tussen verschillende locaties in Antwerpen. Het JEF festival vindt vanaf nu niet enkel plaats in het Zuiderpershuis, maar ook in Cinema Rix, Cultuurcentrum De Kern, de nieuwe Cinema Lumière Antwerpen en Cartoons. Daarnaast mogen ook Brugge, Kortrijk, Gent, Leuven en Roeselaere zich tijdens de krokusvakantie verheugn op films uit de JEF programmatie.De keuze om de populaire all-round actrice Hilde De Baerdemaeker als meter te koppelen aan en het opkomende talent Pommelien Thijs maakt duidelijk dat JEF een festival is voor jong en oud.Voor het volledige filmprogramma is het nog wachten tot na de kerstvakantie, maar wie heel nieuwsgierig is, kan nu al terecht op JEFfestival.be om early bird tickets te kopen aan kortingstarief voor diverse masterclasses en workshops. Want naast films kijken, wil JEF kinderen en jongeren enthousiast maken om zelf filmwijs aan de slag te gaan.Voor de masterclasses wordt er samengewerkt met filmregisseurs en met binnen- en buitenlandse experts in nieuwe media. Zo experimenteren kleuters in de masterclass video mapping samen aan een omvangrijk visueel kunstwerk. In de masterclass Terra nova bouw je met het Nederlandse kunstenaarscollectief Nou&Herkauw, een futurische wereld in klei, hout en karton. Via een 3D-scanner komt jouw wereld tot leven in een videogame. Met de Belgische designstudio HUNSK leer je je eigen 3D animatie maken, waarbij een high tech camera je gezicht en stem opneemt en transponeert naar een zelfgemaakt personage.Een exclusieve blik achter de schermen bij een 3D-animatiestudio? Dat krijg je bij CYBORN, gekoppeld aan de vertoning van Pluisje, een film waarvoor ze de 3D-productie deden. In de workshop Ready-set: alter-ego! onder begeleiding van documentairemaakster Liesbeth De Mey, creëer je jouw eigen persona, inclusief superkrachten en knotsgekke lichaamsdelen, en breng je die tot leven. Vergeet tenslotte het medialab niet, waar je een hele week lang kan rondhangen tussen de meest adembenemende interactieve audiovisuele installaties en games. Je bent ook welkom tijdens de meerdaagse medialab masterclass. Daar kom je buiten als een volleerd digitaal expert.Het JEF festival, dat is gegarandeerd een krokusvakantie vol film- en gameplezier voor jong en oud. Op zaterdag 15 februari openen Hilde en Pommelien samen feestelijk het JEF festival in het Zuiderpershuis, Antwerpen. Na dit groots openingsweekend en twee weken vol schoolvertoningen kan het publiek tijdens de krokusvakantie (22 februari t.e.m. 1 maart) een hele week lang terecht op de verschillende festivallocaties:

• Antwerpen (Zuiderpershuis, Cinema Rix, Cultuurcentrum De Kern, Lumière cinema Antwerpen/Cartoon’s)

• Brugge (Cinema Lumière, De Republiek)

• Gent (Sphinx Cinema, Studio Skoop, KOPERGIETERY, CinéRABOT & Cine Rio )

• Kortrijk (tijdens Spinrag in Budascoop)

• Leuven (Cinema Zed)

• Roeselare (Cultuurcentrum De Spil)

Wees er snel bij en boek je masterclasses en workshops vanaf vandaag op JEFfestival.be om je early bird ticket te scoren. Het volledige festivalprogramma vind je vanaf 9 januari op de website.


Bio van Hilde De Baerdemaeker en Pommelien Thijs