.
Erik Van Looy in De Slimste Mens Ter Wereld
zaterdag 18 december 2021

Hevige kritiek op De Slimste Mens: “daar kunnen wij ook niet aan doen”

Erik Van Looy reageert op heftige kritiek...

De Slimste Mens zorgt er elk jaar opnieuw voor dat minder bekende namen zich volledig op de kaart kunnen zetten dankzij het programma. Alleen komt er kritiek dat het dit jaar alléén maar minder bekende namen zijn die meedoen. In Humo pareert Erik Van Looy die kritiek op De Slimste Mens ter Wereld.

“De kritiek dat de kandidaten dit seizoen ‘te onbekend’ waren, nemen we wel mee”, benadrukt Erik Van Looy in Humo. “Al kunnen wij er ook niet aan doen dat enkele grote namen relatief snel zijn afgevallen. Daar weigeren wij in te sturen, ook al beweren kwatongen het tegendeel.”

“Als wij echte meestermanipulators waren, die de makkelijke vragen naar de kandidaat van hun keuze schoven, dan kan ik je verzekeren dat Niels Destadsbader, de hoofdvogel van het seizoen, er niet na twee keer al uit ligt. En Tine Embrechts ook niet”, verduidelijkt Erik Van Looy.

“Dat vinden wij ook spijtig. Maar het spel verloopt nu eenmaal eerlijk”, aldus Erik Van Looy. En die voegt er meteen aan toe dat dat blijkbaar niet overal zo is…

“Als ik potentiële kandidaten opbel, zijn er BV’s die zeggen: ‘Ik weet hoe dat gaat: ik wil wel meedoen, maar dan wil ik er minstens drie afleveringen in zitten’”, onthult Erik Van Looy in Humo. “Dan maar niet, hè.”