.
Hanne Troonbeeckx en Steffen
donderdag 4 april 2024

Het stille verdriet van Hanne Troonbeeckx: “Bijna niemand weet dit”

Ze hebben het geprobeerd

Hanne Troonbeeckx en haar man Steffen zijn al 6 jaar samen en ook al een tijdje getrouwd. De twee wilden heel graag kinderen, maar dat werd een droom die ze jammer genoeg moesten opbergen.

“Weinig mensen weten het maar ik heb vier miskramen gehad. Ik was, op jonge leeftijd, nooit het meisje dat absoluut kinderen wou of koste wat kost mama moest worden, ik denk dat ik al genoeg werk had met mezelf. Maar toen ik Steffen tegenkwam, is dat allemaal veranderd. Plots begreep ik het concept 'liefdesbaby' en we besloten de natuur z'n gang te laten gaan. Ik was al snel zwanger, ik heb het die eerste keer metéén gevoeld aan m'n lichaam. Een zwangerschapstest bevestigde wat ik al had geweten, we waren in de wolken”, begint Hanne haar verhaal in Het Laatste Nieuws.

De twee maakten snel de klik van ‘ons twee’, naar ‘een gezin’. Maar Hanne beseft nu dat ze beter nooit zo euforisch was geweest.

“De gynaecoloog had het nog gezegd: dat het in de eerste twaalf weken mis kon gaan. Dus toen dat ook effectief gebeurde, kon ik alleen maar denken 'eigen schuld'. Buiten op de stoep hebben we zitten huilen. Dat was raar. M'n hele leven had ik niet echt naar een kind verlangd. Maar nu ik er één zou krijgen, en het dan plots misging, was ik er vreselijk verdrietig om.”

Bio van Hanne Troonbeeckx

Meer Over:

Hanne Troonbeeckx