.
News Image

Het Schlagerfestival kondigt 4 nieuwe namen en extra datum aan

Christoff, Dennie Christian, Lindsay en Elke Taelman vervolledigen de affiche en er is nog nieuws!

Met de toevoeging van Christoff, Dennie Christian, Lindsay en nieuwkomer Elke Taelman zijn de 4 laatste namen op de affiche van Het Schlagerfestival 2014 ingevuld. Eerder al waren De Romeo's, Bart Kaëll, K3, Peter Koelewijn, Nicole & Hugo en Willy Sommers aangekondigd. De vraag naar kaarten voor de 9de editie van 'Het grootste meezingfeest van Vlaanderen' is bijzonder groot. Daarom is zaterdag 5 april toegevoegd op de kalender van de Ethias Arena in Hasselt. Kaarten voor de voorstellingen op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondagmiddag 30 maart en de extra voorstelling op zaterdag 5 april zijn verkrijgbaar via www.hetschlagerfestival.be.

De succestrein van Het Schlagerfestival – de moeder van alle schlager- en polonaisefestivals in Vlaanderen – gaat opnieuw harder en harder rijden. De voorbije maanden nam de vraag naar kaarten zodanig toe dat de organisatoren zich genoodzaakt zien om nog een vierde voorstelling in verkoop te laten gaan.

Niet alleen het publiek is enthousiast, ook de artiesten kijken nu al uit naar de 9de editie van Het Schlagerfestival. Eén man kan en mag daarop niet ontbreken, en dat is Schlagerfestivalvriend Christoff. De onvolprezen polonaisekoning is een vaste waarde die niet alleen op eigen kracht menige concertzaal laat vollopen, maar die ook een bijzondere band heeft met het festival. "Ik ben heel erg blij dat ik opnieuw van de partij ben op Het Schlagerfestival. Het is niet alleen het grootste, maar ook één van de mooiste muziekfestivals in Vlaanderen. Als artiest kijk je daar echt naar uit, zeker omdat je op het podium staat met een ijzersterke liveband, wat dit schlagerfeest toch heel bijzonder maakt. Het geeft je telkens weer een enorme kick wanneer je het publiek ziet genieten".

Een man die ook al de weg kent naar Hasselt en op algemeen verzoek graag terugkomt, is de immer sympathieke Dennie Christian. Sinds hij in 1975 doorbrak met de meezinger Rosamunde, is de Duitse schlagerzanger een graag geziene gast op de podia. Het publiek geniet wanneer hij zijn monsterhit Wij zijn twee vrienden brengt of Zaterdagavond, een klassieker uit 1985. Doorheen de jaren is Dennie Christian uitgegroeid tot een levende legende. De Duitser – die zich al jaren accentloos uitdrukt in het Nederlands – ligt mee aan de basis van het succes van de schlagermuziek in de Benelux. Christian stond mee aan de wieg van het ondertussen tot de geschiedenisboeken behorende Schlagerfestival in Kerkrade, waar hij als artiest vele jaren optrad en de presentaties voor z'n rekening nam.

Publiekslieveling Lindsay zal net als dit jaar ook op de volgende editie van Het Schlagerfestival te gast zijn. Met haar meezingers Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat en Ik lig nog steeds van jou te dromen, gooide Lindsay dit jaar hoge ogen en kreeg ze het publiek vanaf de eerste noot in beweging. Voor Lindsay wordt 2014 nu al een bijzonder jaar, met de release van haar 4de studioalbum en een volgende passage op Het Schlagerfestival.

Naast de mix van gevestigde waarden en artiesten met een stevige muzikale reputatie die voor het eerst hun opwachting maken op het podium van Het Schlagerfestival (o.a. Peter Koelewijn, K3), heeft het festival ook aandacht voor jong aanstormend schlagertalent.
"De komst van Elke Taelman naar ons festival is meteen ook het signaal dat we als organisator mee willen investeren in de artiesten van morgen. De voorbije jaren heeft Elke keihard getimmerd aan haar muzikale weg. Ze won de Radio 2 Muziekklas. Wij willen dat talent warm omarmen en geven haar graag een forum op één van de grootste podia van Vlaanderen", klinkt het bij de organisatoren van Het Schlagerfestival. Voor de 27 jarige Lierse zangeres gaat er opnieuw een droom in vervulling. "Ik vind het echt fantastisch dat ik volgend jaar mijn debuut mag maken op het podium van Hét grote Schlagerfestival. Elke avond optreden voor vele duizenden mensen, dat gaat heel speciaal worden", klinkt het uit de mond van de zangeres. Sinds haar overwinning in de Radio 2 Muziekklas is het voor Elke Taelman heel hard gegaan en kwam haar carrière in een stroomversnelling terecht. Elke scoorde een mooie hit met Dat hemels gevoel, wat ook haar doorbraaksingle werd bij het grote publiek. Ook de opvolgers Jij bent zo anders en Wanneer ik in zijn ogen keek deden het bijzonder goed.

Eerder al was bekendgemaakt dat ook K3, De Romeo's, Bart Kaëll, Peter Koelewijn, Nicole & Hugo en Willy Sommers van de partij zullen zijn op Het Schlagerfestival 2014. Met de toevoeging van Christoff, Dennie Christian, Lindsay en Elke Taelman is de affiche nu zo goed als compleet. Al zou Het Schlagerfestival Het Schlagerfestival niet zijn mocht niet nog één of andere verrassing uit de lucht komen vallen. Ook in 2014 zal elk van de artiesten weer begeleid worden door een unieke liveband met topmuzikanten.
Wie nog geen kaarten in zijn bezit heeft, wacht niet langer en reserveert meteen zijn plaatsen.
Het Schlagerfestival 2014, in de Ethias Arena Hasselt op vrijdag 28 en zaterdag 29 maart en (extra!) op zaterdag 5 april 2014 om 20.30 uur en op zondag 30 maart 2014 om 14.00 uur. Kaarten kosten € 34 en € 38, met ook ambianceplaatsen - voor fans die heel actief willen meefeesten - van € 34 en € 38 op het middenplein, exclusief service- en verzendingskosten. Bestellen via 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.) of online via www.hetschlagerfestival.be, www.ethias-arena.be en www.teleticketservice.com. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Media Markt, Sint-Jozefstraat 10.1.1, Hasselt (open ma-za 09.30-19.00 uur).