.
News Image

Het pompoenseizoen is begonnen in Open Keuken op VTM

Sandra Bekkari is klaar voor Halloween.
Op de eerste dag van de herfstvakantie wil Sandra vooral jonge koks of levensgenieters niet vergeten. Dus start ze meteen met een gezonde, zoete verwennerij: kokosballetjes met noten en chocolade. Lekker als tussendoortje. Maar het is ook Halloween, daarom gaat ze ook aan de slag met pompoen. Die wordt geroosterd. Als lunch serveert Sandra dus een salade van geroosterde butternut en kikkererwten, met fetakaas en een héérlijke granaatappeldressing.

Op dinsdag 31 oktober gaat Sandra de Italiaanse toer op met een stevige minestrone en een knapperige spelttoast met sardines, look en tomatenblokjes. Een uit de kluiten gewassen Bruschetta, zeg maar! De minestrone krijgt wel een Bekkari-touch: zonder pasta of rijst, wel met Cannellini-bonen.

Woendag maakt Sandra sappige kalfslapjes met een pesto van wortelloof, regenboogwortels en ovengegaarde krielpatatjes! Gewoon de herfst op je bord met een waaier van kleuren. En ze heeft een gezond alternatief voor wie van pittige borrelnootjes houdt: een recept voor een versie zonder dat krokante, maar niet zo gezonde laagje zetmeel.

Ontbijten moet vaak snel, ook in de vakantie en dan wordt er wel eens snel naar chocolade pops of chocoladeontbijtgranen gegrepen. Lekker, maar met een grote dosis suiker en zout. Sandra toont hoe je met gepofte quinoa makkelijk en snel een gezond alternatief maakt. Voor het avondeten zoekt ze inspiratie in het oosten, en maakt ze een kruidige pilaf met selder, prei en scampi. Rijst op zijn pittigst.

Vrijdag sluit Sandra de week snel en gemakkelijk af met een lauwwarme salade met kip, witloof, knapperige broccolini en een lekkere honing-mosterd vinaigrette. Om de start van het weekend te vieren verrast ze met een dessertglaasje met chocolade pops, appel en yoghurt.

OP HET MENU
Maandag 30/10: kokosballetjes met noten en chocolade + salade van geroosterde butternut en kikkererwten, met fetakaas en een granaatappeldressing
Dinsdag 31/10: minestrone en een knapperige spelttoast met sardines, look en tomatenblokjes
Woensdag 01/11: sappige kalfslapjes met een pesto van wortelloof, regenboogwortels en ovengegaarde krielpatatjes + pittige borrelnootjes
Donderdag 02/11: pilaf met selder, prei en scampi + chocolade pops
Vrijdag 03/11: lauwwarme salade met kip, witloof, knapperige broccolini en een honing-mosterd vinaigrette + dessertglaasje met chocolade pops, appel en yoghurt

Open Keuken met Sandra Bekkari, elke weekdag om 18.00 bij VTM