.
Avicii
zondag 25 april 2021

Het levensverhaal van Avicii verschijnt dit najaar

Kosmos Uitgevers brengt officiële biografie Tim Bergling uit.

Het is ondertussen drie jaar geleden dat Avicii, het alter ego van de Zweedse top-dj Tim Bergling, overleed. Bergling werd 28 jaar en kampte jarenlang met gezondheids- en verslavingsproblemen. De muziek van Avicii houdt vandaag de dag nog stand en zijn tracks zijn populairder dan ooit. Dit najaar verschijnt in vele landen tegelijk zijn officiële biografie. Avicii’s levensverhaal zal zijn muziek eren, maar ook een eerlijk beeld schetsen over zijn mentale problemen en de keerzijde van succes. De internationale verschijningsdatum van dit bijzondere portret is 16 november 2021.
Muzikant, dj en producer Avicii produceerde de ene wereldhit na de andere, maar had ook ernstige gezondheidsproblemen die veroorzaakt werden door overdadig alcoholgebruik en een verslaving aan zware pijnstillers. Dit beeld kwam pijnlijk duidelijk naar voren in de veelbekeken documentaire Avicii: True Stories die in oktober 2017 op Netflix verscheen. Avicii maakte op 20 april 2018 een einde aan zijn leven.

Onderzoeksjournalist Måns Mosesson schetst, door middel van interviews met Tims familie, vrienden en collega’s uit de muziekindustrie een eerlijk beeld van Tim Bergling en zijn zoektocht in het leven. Het resultaat is een aangrijpend verhaal over je weg vinden in het leven terwijl je te maken hebt met stress, depressie, angst, succes, roem, verslavingen en dat allemaal op jonge leeftijd. Tim Berglings aangrijpende levensverhaal is niet alleen interessant voor fans en muziekliefhebbers, maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in mentale gezondheid.

Reserveer deze release nu al

Bio van Avicii

Meer Over:

Avicii