.
Camille
zaterdag 24 december 2022

Het Huis ontvangt superster Camille

“Ik heb vaak gehuild omdat ik het zo graag wou”

Eric Goens ontvangt in de derde aflevering van Het huis zijn jongste gaste ooit. Niemand minder dan zangeres CAMILLE geeft 24 uur lang het beste van zichzelf in een zeer muzikale aflevering. De popsensatie is amper 21 jaar oud, maar haar jonge leven verliep niet zonder slag of stoot. In Het huis leert de kijker een andere CAMILLE kennen, namelijk het meisje dat nooit opgaf.

In Wevelgem, in het diepe West-Vlaanderen, pikt Eric CAMILLE op in de voormalige winkel van haar mama. Als CAMILLE de deur opendoet, schrikt Eric. “Wat is dat hier allemaal? Is dit de opslagruimte van NV CAMILLE?” zegt hij verbouwereerd. De winkel is een heuse schatkamer boordevol fanitems geworden.

Tijd om de stockageruimte op te ruimen was er niet, want CAMILLEs agenda zat deze zomer bomvol met maar liefst 101 optredens. Ze is dan ook des te gelukkiger dat ze eens een dagje kan ontspannen in Het huis. “Ik ga de hele dag in uw zwembad liggen”, lacht ze. En dat zal ze ook doen, want op de warmste dag van het jaar is dat dé beste oplossing om af te koelen.

Afwijzingen
Op de tonen van ‘A Million Dreams’ van P!nk komt CAMILLE aan in Het huis. Een lied met een speciale betekenis voor haar. Ze bracht het nummer drie jaar geleden op de begrafenis van Arne, een van haar beste vrienden.

Toch gaat het lied ook een beetje over CAMILLE zelf. ‘A million dreams are keeping me awake’, zingt P!nk. Kleine CAMILLE wou namelijk niets anders dan zangeres worden. “Het was nooit een droom om bekend te worden. Het was een droom om te zingen. Als kind heb ik zo vaak gehuild omdat ik het zo graag wou”, zegt ze. “Ik ben nu wel heel dankbaar. Als je zo vaak nee hebt gehoord, ben je des te dankbaarder voor de kansen die je krijgt.”

Want het succes is niet vanzelf gekomen, CAMILLE werd meerdere malen afgekeurd. Tot tweemaal toe werd ze afgewezen bij Junior Eurosong, geen enkele stoel draaide bij The Voice Kids en bij #LikeMe belandde ze eerst op de reservebank. Het liep vaak fout af, maar CAMILLE bleef proberen en plots lukte het toch.

Coma
Elk huisje heeft zijn kruisje. Ook dat van een piepjonge popgodin dus. Tijdens het middagmaal gaat CAMILLE dieper in op de beproevingen in haar leven. “Toen ik 12 jaar was, moest ik het huishouden doen. Mama heeft vele operaties ondergaan na een whiplash en had overal pijn. Papa moest werken dus ik moest mama wassen, boodschappen doen en koken.”

Drie jaar geleden belandt mama Isabelle bovendien in een coma na een hersenbloeding. “Ik was altijd chill en stelde iedereen altijd gerust. Maar toen ik het ziekenhuis verliet, kon ik me niet meer sterk houden”, vertelt een geëmotioneerde CAMILLE.

CAMILLEs carrière schiet omhoog als een komeet op het moment dat haar mama doodziek is en een van haar beste vrienden overlijdt. Toch merkt niemand er iets van. “Optreden was wat ik nodig had”, legt ze uit in de kinderkamer. “Dat is wat ik het liefste deed en waar ik als kind altijd al gelukkig van werd.”

Optreden 102
En aangezien ze niets liever doet, organiseert Eric optreden nummer 102 van de zomer voor CAMILLE. Bij zonsondergang onder de boomhut beleven tientallen kinderen de avond van hun leven. CAMILLE brengt de ene hit na de andere en verovert alle kinderharten.

Welke deal sluit CAMILLE met haar verrassingsgast? Waar ontstaan al haar liedjes en ideeën? Wat was CAMILLEs allereerste nummer ooit? En welke immense verrassing staat haar te wachten in de kinderkamer?

Het huis met CAMILLE: maandag 26 december om 20.40 uur op Eén.

Bio van Eric Goens en Camille

Meer Over:

Eric Goens Camille