.
Lutgarde en Noa Neal
dinsdag 12 december 2023

Het grote verdriet van Noa Neal: “Mama ligt al 11 maanden in coma”

“Geen hoop meer”

We kennen Noa Neal al van lang voor zij hoopte om via K2 Zoekt K3 de plaats van Kathleen in te nemen. Gelukkig was er ook een leven na die wedstrijd voor Noa Neal, een leven dat haar toelachte. Helaas was dat in 2023 een tikkeltje minder. Ja, 2023 was een rampjaar voor de zangeres en presentatrice, mogelijk zal 2024 nog harder worden.

Even terug naar het voorjaar van 2023, toen kreeg Lutgarde, de moeder van Noa, een hersenbloeding. De knappe vrouw heeft op dat moment een groothandel in horecameubilair en dat is haar grote leven. Van de één op de andere dag is Lutgarde er helaas niet meer, Noa werd plots bedrijfsleiders en hoewel zij al 13 jaar voor haar mama werkte, was dat iets wat niet meteen op haar bucketlist stond. Een bedrijf leiden en je mama in het ziekenhuis bezoeken waar Lutgarde na een operatie in coma lag. En die vegetatieve toestand is er nog steeds, nu al bijna een jaar lang.

Noa komt nu pas met het verhaal naar buiten omdat zij een nummer ‘Tranen van zout’ heeft gemaakt, een afscheidsnummer voor haar mama. "Ik schreef het nummer om al m’n emoties een plaats te geven en omdat het zo’n lading draagt speel ik misschien wel met de gedachte als de dag ooit komt om het voor mama op de begrafenis te brengen, maar ze besloot samen met haar vrienden bij Pickx+ het nummer tijdens ‘Vlaanderen Muziekland’ te zingen. Je ziet het resultaat volgende week op de zender van Proximus.

Noa lijkt klaar om afscheid te nemen van haar mama, misschien ook niet. Dat haar fantastische mama ondertussen elf maanden in coma ligt, dat is zwaar. Dat de man waarmee Noa misschien wel in 2024 zou trouwen haar in de steek liet, ook dat moest de jongedame een plaats geven. Gelukkig kan Noa de steun rekenen van iedereen die haar graag heeft.

Noa beseft als geen ander dat de situatie met haar mama zo goed als uitzichtloos is. "Er zal altijd hoop zijn, alleen is de hoop op een volledig herstel stilaan uitgedoofd en dat is best een harde realiteit". Ook al opent Lutgarde haar ogen en rolt er soms wel eens een traantje, veel meer dan dat kan zij helaas niet.

Lutgarde werd na zes maanden uit het ziekenhuis ontslagen en verblijft in een verzorgingscentrum. Voor Noa moet het bijzonder zwaar zijn om dit grote verdriet te verwerken. Wij hadden onlangs een video-interview met haar en wisten op voorhand al hoe de vork aan de steel zat. Wij vreesden het zelf niet droog te houden. Mocht Noa één traantje gelaten hebben, dan waren we gestopt en zouden we haar meteen getroost hebben. We zagen echter een sterke vrouw, die ergens toch een beetje op een kerstmirakel hoopt. Konden wij haar dat maar geven…. We zouden het meteen doen.

Bio van Noa Neal

Meer Over:

Noa Neal