.
News Image

Het grote verdriet van Imke Courtois

Er is iets wat Imke Courtois verdrietig maakt.


In Het zomert met leert Bruno Wyndaele de romantische kant van voetbalanalist Imke Courtois kennen. Imke vertelt dat ze vijf jaar gewacht heeft op haar eerste liefde.




Voetbalanalist Imke Courtois is donderdagavond te gast in Het zomert met en vertelt een romantisch verhaal over haar eerste vriendje. De ex-voetbalster was sinds haar dertiende verliefd op dezelfde jongen, maar hij was al 18. “Ik was te jong en ik moest wachten. Dat is een lang verhaal geweest in mijn jeugd.” Ze heeft vijf jaren gewacht, tot ze oud genoeg was. “Ik vind het leuk om me eindeloos lang te verliezen in de liefde”, vertelt ze daarover. De relatie heeft nadien 5 jaar geduurd. “Het was nóg mooier geweest als we ook nog getrouwd waren en kinderen hadden gekregen.”




Imke neemt haar jeugdvriendin Karen mee met wie ze niet alleen voetbalde maar ook veel kattenkwaad uitstak. “We deden Jackass na.” Tijdens de zomer speelde Imke vooral op het platteland, maar ze is ook eens naar Tunesië geweest: “Mijn moeder vertelt steeds dat ze daar vier kamelen voor me hebben geboden.”




Tussen alle vrolijkheid verrast Imke ook met haar kwetsbare kant. “Ik ben een vrolijk persoon, maar ik heb zeker mijn kwetsbare momenten. Ik zal in schoonheid ook altijd een stukje verdriet voelen.” Vooral vergankelijkheid en het besef dat dingen voorbijgaan, vindt Imke moeilijk. “Ik zie mijn ouders nu ouder worden. Vreselijk. Ik kan stilstaan bij het idee dat dingen vergankelijk zijn. Dan zie ik iets moois en dan weet ik dat het meteen voorbij kan zijn”.




Het zomert met Imke Courtois: donderdag 23 augustus om 21.20 uur op Eén.

Bio van Imke Courtois

Meer Over:

Imke Courtois