.
Jens Dendoncker en Lauren Versnick in Da’s Liefde!
woensdag 15 september 2021

Het gaat beter met Jens Dendoncker

De presentator verscheen voor het eerst weer in het openbaar

Het is alweer enkele maanden geleden dat we te lezen kregen dat presentator Jens Dendoncker zich had laten opnemen voor zijn angststoornissen. Jens verscheen in die tijd amper in het openbaar en liet weinig van zich horen. Maar het gaat beter met de presentator en sinds lange tijd is hij voor het eerst weer in het openbaar verschenen aan de zijde van zijn partner Lauren Versnick. Toch wil dit nog niet meteen zeggen dat Jens volledig is genezen. “Ik heb mijn tijd genomen om van mijn donkere gedachten verlost te geraken en alles een plek te kunnen geven”, vertelt Jens aan Dag Allemaal. “Maar ondertussen gaat het weer goed met mij, en elke dag voel ik me beter. Met dank aan mijn vriendin Lauren, zij is mijn grootste steun.”

Voor de omgeving van Jens was het lijdzaam toekijken hoe ze Jens steeds dieper zagen wegzakken. Ook Sofie Peeters van productiehuis Shelter zag dat het steeds slechter ging met Jens. “Met zijn epilepsie had hij leren leven. Maar vorige zomer waren daar de symptomen van de ziekte van Ménière bij: duizeligheid, oorsuizen, gehoorverlies. Lang leek hij die ziekte onder controle te hebben, maar de medicatie die hij daarvoor kreeg, zal ook wel z’n effect gehad hebben op zijn gemoed. Reken daar de angst bij die gepaard gaat met nog maar eens een ziekte om rekening mee te houden... Het werd te veel”, vertelt Sofie.

Ondertussen zag Vlaanderen de vrolijke Jens op het scherm met zijn programma ‘Da’s Liefde’, maar na afloop was Jens opgebrand. Maar daar komt nu verandering in. Jens is weer helemaal klaar om erin te vliegen. Al blijft iedereen voorzichtig en gebeurt alles heel low profile. “We zetten samen de eerste stappen, heel behoedzaam. Bij Shelter geven we hem alle tijd om terug de oude te worden. Er is geen druk, en we doen alles na grondig overleg. Het is volledig aan Jens om aan te geven wat kan, en wat niet. Al zijn we natuurlijk heel blij dat hij opnieuw af en toe bij ons is”, aldus Sofie Peeters.

Welkom terug Jens!