.
Tourist LeMc in The Voice Van Vlaanderen
vrijdag 19 februari 2021

Het Billie Eilish-syndroom in The Voice van Vlaanderen

Meest gecoverde artiest onder de kandidaten...

De nummers van Billie Eilish vallen bij het muzikaal talent van The Voice van Vlaanderen enorm in de smaak. Zij is dit seizoen de meest gecoverde artiest van alle kandidaten die Blind Audition komen doen. Sommige coverversies eren de stijl van het originele nummer, terwijl andere kandidaten er hun eigen ding mee hebben gedaan. In de derde Blind Auditions, op vrijdag 19 februari om 20.40 bij VTM, is te zien hoe drie kandidaten op rij hun kans wagen met een nummer van Billie Eilish. Wie kan met zijn versie de coaches - Niels Destadsbader, Koen Wauters, Natalia, Tourist LeMC en vijfde coach Laura Tesoro - overtuigen?

Hoewel de audities meestal vooral voor de kandidaten spannend zijn, weet één van hen de zenuwen van de coaches de hoogte in te jagen. Wanneer ze alle stoelen doet draaien met haar unieke ‘a capella-auditie’, introduceert ze een eigen format om kenbaar te maken voor welke coach ze uiteindelijk kiest: “Ik ga het spannend houden, is het mogelijk dat de stoelen terug worden gedraaid en dat ik achter diegene ga staan die mij in zijn team krijgt?” Vooral Natalia is enthousiast. “Dat is kei spannend!”, schreeuwt ze uit.

Ook Laura Tesoro is opnieuw van de partij. Voor het eerst zijn de andere vier coaches blij met haar als vijfde coach, die kandidaten kan oppikken waarvoor zij niet hebben gedraaid. “Voor zo’n kandidaten is Laura een zegen”, vertelt Koen. En dat talent soms tussen de mazen van het net glipt, ondervond ook Niels aan den levende lijve: “Wij waren jaren geleden op zoek naar een tweede zanger om samen met mij te zingen. Max Colombie, nu bekend van Oscar And The Wolf, kwam auditie doen en volgens ons was het dat toch niet helemaal. Een paar jaar later stonden wij op Pukkelpop en kwam hij daar optreden en dan denk je: ja, dat is ‘m!”, lacht Niels.

Het volledige traject van Laura’s team kunnen kijkers ontdekken in een nieuwe aflevering van de exclusieve spin-off ‘The Voice Comeback Stage’ op vrijdag 19 februari om 22.30 op VTM GO.

Deze talenten zingen de pannen van het dak in de derde Blind Auditions:
• Laura (20, Sint-Katelijne-Waver). Begon te zingen op haar 11 jaar en wil haar zelfvertrouwen opkrikken met haar deelname. Ze koos voor het nummer ‘Watch’ van Billie Eilish.
• Joran (23, Deurne). Is vlogger in zijn vrije tijd en gaat tijdens zijn video’s op zoek naar een nieuwe hobby. Ook hij brengt een nummer van Billie Eilish: ‘Idontwannabeyouanymore’.
• Thomas (25, Lanaken). Werkt parttime als kinesist om daarnaast nog veel met muziek bezig te kunnen zijn. Zingen is zijn passie, maar ook een uitlaatklep. De derde kandidaat op rij met een nummer van Billie Eilish brengt ‘Bad Guy’.
• Anna (19, Dilsen-Stokkem). Deze Italiaanse Limburgse heeft al eens meegedaan aan The Voice Kids en kwam toen in het team van Natalia terecht. Ze draagt haar auditie op aan een overleden tante die voor haar een tweede mama was: ‘Don’t Worry About Me’ van Frances.
• Yelle (21, Roosdaal). Naast zingen wil hij graag heel Vlaanderen rondgewandeld hebben. Hij is grote fan van country-muziek en waagt zijn kans met ‘Folsom Prison Blues’ van Johnny Cash.
• Lotte (20, Kalmthout). Studeert Media & Entertainment en heeft al meegedaan in de musical Annie, waar ze de hoofdrol kreeg. Drukken de coaches af voor haar versie van ‘A Million Dreams’ van P!nk?
• Louise (23, Ternat). Ze is verzot op bakken en zingen. Ze wil vooral creatief bezig zijn en houdt van het blues- en jazz genre. Ze brengt haar eigen jazzy-versie van ‘Finesse’ een nummer van Bruno Mars.
• Annelies (23, Oudenaarde) en Margot (23, Desselgem) zijn goede vriendinnen en studeren beide psychologie. Annelies schreef Margot in en ze wagen elk apart hun kans. Annelies brengt ‘Hotline Bling’ van Drake en Margot doet mee met ‘Lost Without You’ van Freya Riding.
• Nanou (23, Sint-Katelijne-Waver). Heeft de muziekmicrobe te pakken gekregen via haar papa’s kant. De laatste jaren maakt ze samen muziek met haar papa als straatmuzikanten. Ze probeert de coaches in te pakken met ‘I’m Not The Only One’ van Sam Smith.
• Gwen (25, Arendonk). Is boekhouder en krijgt een verrassingsbezoekje op haar werk met een wel heel leuke boodschap… Ze waagt haar kans met ‘100 Days, 100 Nights’ van Sharon Jones & The Dap-Kings.
• Reinier (44, Pelt). Wil vooral andere mensen vrolijk maken met zijn muziek. Tijdens zijn auditie begeleidt hij zichzelf op de gitaar met het nummer ‘Heart Of Gold’ van Neil Young.