.
Walter Moeremans
maandag 30 augustus 2021

Het 27ste seizoen van Thuis start met een dubbel drama

We nemen afscheid van Leo

Meer dan 1,2 miljoen Vlamingen keken er reikhalzend naar uit: het nieuwe seizoen van hun favoriete dagelijkse fictiereeks Thuis. De eerste aflevering zorgde al meteen voor heel wat emotie in de huiskamers, want het 27ste seizoen van Thuis startte met een knal. Zullen we afscheid moeten nemen van twee geliefde en iconische personages?

Is Waldek op tijd om Rosa te redden?
Net voor de zomervakantie zagen kijkers hoe Rosa door Jacques ontvoerd werd. Op het einde van de aflevering vanavond vond Waldek de plek waar Rosa verborgen lag. Maar het is onduidelijk of hij op tijd was: ze lag levenloos gekneveld in de koffer van een auto. Of Rosa Verbeeck na 5041 afleveringen Thuis verlaat, wordt dinsdag ongetwijfeld opgehelderd.

Het was een mooie afsluiter van het 26ste seizoen: Marianne en Leo traden in het huwelijksbootje. Helaas is hun geluk van korte duur. Op de dag van zijn huwelijk kreeg hij een beroerte. In het ziekenhuis kwam het nieuws dat hij het niet gehaald heeft. Wat begon als een dag vol liefde, vol eeuwig geluk, is volledig omgedraaid naar een dag van eeuwige rust. Het vierde huwelijk van Marianne mocht niet zijn... Was haar laatste ja-woord tegelijk haar meest dramatische?

Er staat nog een ander huwelijk aan te komen: Tamara zei ja tegen Bob. Maar gezien de gebeurtenissen met Leo moet ze hun feeststemming even bekoelen. Intense liefde was er ook bij kersverse ouders Adil en Christine. Zij maken zich op voor een prachtige herinnering voor altijd: nog één keer Finn en Jaan samen op de foto.

Het personage Leo komt op 1 februari 2008 (aflevering 2330) in Thuis in beeld als partner van Yvette, maar vooral als eigenaar van zijn taxibedrijf Taxi Ter Smissen en later Taxi Leo. Hij begint achter de rug van Yvette een affaire met Jenny, die later uitgroeit tot een volwaardige relatie. Samen trekken ze naar Marokko. Nadat Jenny overlijdt, keert Leo terug en dat wakkert zijn gevoelens voor Marianne aan.

Na stevig wat overtuigingswerk besluit Marianne uiteindelijk toch op zijn aanzoek in te gaan. In de seizoensfinale van het 26ste seizoen geven de geliefden elkaar het ja-woord. Helaas overlijdt Leo kort nadien, op 30 augustus 2021, aan de gevolgen van een beroerte. Het afscheid is in beperkte kring op donderdag 2 september.

Walter Moeremans neemt afscheid van zijn personage met een verwijzing naar het theaterdoek dat na de laatste voorstelling valt: “De laatste scène, de laatste groet aan het publiek en het doek is gevallen. Vaarwel Leo! En dankuwel aan u, de kijker."

De Thuis-collega’s namen in augustus al afscheid van Walter op de set van Thuis.

Bio van Walter Moeremans

Meer Over:

Thuis Walter Moeremans