.
Herman Verbruggen
maandag 24 juni 2024

Herman Verbruggen trekt dit najaar het theater in met kraM

Uiteraard krijgt Antwerpen de primeur!

Heeft een icoon als Herman Verbruggen nog echt een introductie nodig? Vaker wel dan niet wordt zijn naam in één adem genoemd met zijn fictieve alter ego en personage in de populaire tv-reeks FC De Kampioenen, Mark Vertongen. Herman, die jarenlang leven gaf aan de bekendste kluns van Vlaanderen, krijgt vaak te horen – ook uit zijn eigen omgeving – dat door die culturele erfenis het leven hem gemakkelijker afgaat dan bij anderen. Daardoor rees bij hem de vraag: is het Mark Vertongen die het leven van Herman Verbruggen kleur geeft, of is het de acteur die kleur gaf aan het personage door zijn eigen persoonlijkheid te laten doorschijnen? Met die hamvraag trekt Herman dit najaar de theaters in. In kraM, een volwaardige en humoristische zaalshow, vertelt hij grappige anekdotes en combineert die met de inzichten die hij verworven heeft in zijn kleurrijke leven. Herman trapt op woensdag 6 november 2024 de theatertournee doorheen Vlaanderen op gang in de Antwerpse Arenberg. Info & tickets: https://www.postbus11.be/producties/kram

“Een eigen theatershow hebben, het is een natte droom voor iedereen die graag op een podium staat. Toch voor mij althans. Er waren voor mij altijd redenen om het uit te stellen, maar Fokke van der Meulen, eigenaar van comedycafé The Joker, overtuigde me. Het is tijd. Er is ook eindelijk ruimte in mijn leven om deze droom te realiseren.”
Dit najaar trekt Herman Verbruggen de theaters in met kraM. Eindelijk, zullen velen denken. Eindelijk geeft hij een inkijk in zijn hoofd en leven, eindelijk leren we de acteur kennen die leven gaf aan dé grootste en bekendste tv-kluns van Vlaanderen. Maar de humoristische theatervoorstelling gaat veel verder dan dat. In een volwaardige en grappige zaalshow neemt Herman een stap achteruit en bekijkt zijn leven door een normale bril. Hij ontkoppelt zichzelf van het personage waar hij doorheen de jaren deels één mee werd. Het leven is voor Herman misschien net iets rooskleuriger dan voor andere mensen, maar hoe komt dat? Gaf Mark Vertongen kleur aan Herman Verbruggen of eerder omgekeerd? Deze vragen en andere inzichten in combinatie met grappige anekdotes, dat is kraM.

“Voor mij is het leven bijna onrealistisch geworden door en dankzij Mark Vertongen. Mijn wereld is veel rooskleuriger geworden, omdat de mensen mij anders percipiëren door de rol die ik lang heb gespeeld. Ze vinden me automatisch tof en sympathiek. Ook mijn huisgenoten wijzen me er vaak op. Maar dan stel ik me al snel de vraag ‘wat als die aaibaarheidsfactor en de reden waarom Mark zo sympathiek wordt ervaren, van mezelf – Herman – komt?’ Wat als het mijn persoonlijkheid is die doorschijnt in het fictieve figuur? Is het dan niet door mijn intrinsieke optimisme dat mijn wereld er zo rooskleurig uitziet? Het zijn allemaal vragen die ik in mijn zaalshow kraM met het publiek wil onderzoeken. We gaan lachen, verhalen vertellen, ervaringen uitdelen en aan het eind van de avond kunnen we misschien een sluitende conclusie trekken. kraM is een humoristische voorstelling, maar het is geen stand-up comedy.”

Op woensdag 6 november 2024 gaat kraM in de Antwerpse Arenberg in première. Meer info & tickets: https://www.postbus11.be/producties/kram