.
Herman Verbruggen en Petra De Pauw
woensdag 2 juni 2021

Herman Verbruggen schept duidelijkheid over de Kampioenen

"Ons verhaal is uitverteld”

Herman Verbruggen was lang een fervent voorstander om op één of andere manier De Kampioenen te laten verder leven. Maar uiteindelijk kwam ook bij ‘Markske’ het beseft dat dat niet zou werken.

De acteur ontkent dat niet iedereen op dezelfde golflengte zat over het einde van FC De Kampioenen: “Ik denk dat iedereen wel het gevoel had dat we ermee moesten stoppen, alleen wilde niet iedereen dat meteen zien gebeuren”, verduidelijkt Herman in Story.

“Er was wat koudwatervrees. ‘Hoe gaan we dat zeggen aan het publiek?’ We wilden samen een filmpje maken, maar we zijn in snelheid gepakt door de pers. Plots stond het zwart op wit”, vertelt Herman Verbruggen in Story.

“Dat voelde als een soort verlossing. Er viel een last van mijn schouders. De weg naar die beslissing was veel moeilijker. Is het niet nog te leuk en te mooi om dit op te geven? Je mag niet vergeten dat we dertig jaar hebben samengewerkt, hé”, verduidelijkt Verbruggen in het weekblad.

Herman Verbruggen zag een doorstart van FC De Kampioenen immers wel zitten: “De creatieveling en ondernemer in mij was zo’n doorstart eerst wel genegen, een soort afgeleide van F.C. De Kampioenen . Maar al snel besefte ik dat je dat eigenlijk niet mag doen: de mensen gaan altijd vergelijken met het origineel. Ons verhaal is gewoon uitverteld”, trekt Herman Verbruggen een streep onder dertig jaar FC De Kampioenen.