.
Herman Brusselmans
donderdag 4 augustus 2022

Herman Brusselmans: “Ze vindt het vooral heel erg eng”

Hij wordt binnenkort papa

Er werd wat lacherig gedaan toen Herman Brusselmans bekend maakte dat hij en zijn partner Lena een eerste kindje mochten verwachten. Zowat niemand in Vlaanderen had ooit een papa gezien in de schrijver, maar hij bewijst nu het tegendeel.

“Alles in mijn leven ligt zowat op zijn plaats. Oké, ik ben oud geworden, maar verder zit vrijwel alles goed. Ik ben gelukkig in mijn relatie, ik voel me fysiek redelijk oké – dat is vaak anders geweest – en in mijn vak eb ik niets meer te bewijzen. En nu komt dat kind daar dus nog bovenop”, reageert Herman in Humo.

Lena, de partner van Herman vindt het vooral allemaal heel eng om zwanger te zijn. Maar Herman is er vooral heel erg blij mee.

“Ik heb soms nog wat moeite om mezelf als papa voor te stellen, al denk ik langs de andere kant: het zal wel loslopen. Ik heb de tijd en de gelegenheid om dat kind te verzorgen, wat trouwens wel zo handig is, want Lena is niet het type om die taak voor de volle 100% op zich te nemen.”

Maar het is niet omdat er binnenkort een baby aankomt, dat Herman ook meteen stopt met schrijven. Zo verschijnt in oktober een nieuwe roman. “Het is misschien wel één van de belangrijkste romans die ik geschreven heb. ‘Theet 77’ is een kroniek van mijn jeugd in Hamme. En wat daarna komt, dat zie ik dan wel weer.”

Bio van Herman Brusselmans

Meer Over:

Herman Brusselmans