.
Herman Brusselmans
woensdag 31 januari 2024

Herman Brusselmans: “We kunnen hem heel snel kwijt zijn” 

Hij is een doemdenker 

Herman Brusselmans is een ongelooflijk grote dierenliefhebber. Hij heeft een hond Aqui en hij is een verwaarloosd dier dat is opgegroeid in Spanje, op straat.

De schrijver ziet zijn hond graag, maar vertrouwt hem te weinig wanneer hij in de buurt is van Hermans zoon Roman.

“Ik zie hem graag, maar ik vertrouw hem met de kleine maar voor 90 procent, en da's te weinig. Ik let altijd op, ik zal hem nooit met Roman alleen in een kamer achterlaten. Lena wel, ze vindt dat ze aan mekaar gewoon moeten worden, maar ik riskeer dat niet. Aqui heeft al eens uitgehaald, toen Roman net begon te kruipen. Een kwestie van territorium, denk ik”, zegt Herman in Dag Allemaal.

Herman en zijn partner Lena zijn op dat vlak heel verschillend. Hij gaat uit van het ergste, terwijl zij daar toch iets milder in is.

“Als we gaan wandelen, hou ik Aqui het liefst aan de lijn, terwijl Lena hem altijd los laat lopen. Maar hij moet maar een kat zien en er moet maar tegelijk een auto aankomen en we zijn hem kwijt. Da's doemdenken, ik weet het, maar dat worstcasescenario kan wel degelijk realiteit worden. Een ontspannen wandeling met mij is onmogelijk, want ik zie Aqui in gedachten ook in de vijver vallen. Wat ik niet begrijp, is dat Lena er niet eens aan dénkt dat die hond in het water kan belanden.”

Bio van Herman Brusselmans

Meer Over:

Herman Brusselmans