.
Herman Brusselmans
maandag 28 augustus 2023

Herman Brusselmans: “Onze kansen waren beperkt”

Maar het gebeurde toch

Een tijdje geleden werd Herman Brusselmans vader van een eerste kindje. Het jongetje kreeg de naam Roman en is het eerste en enige kind van Herman. Zijn zus was er niet heel erg blij mee dat Herman nog vader werd op zijn leeftijd.

“Het vaderschap is fantastisch, maar het voelt ook voor mij, als zestigplusser, raar. Ineens komt er zo’n minimensje bij je wonen, waar je elke dag mee bezig bent en onvoorwaardelijke liefde voor voelt, maar ik word al een dagje ouder. Op mijn 85ste zal er nog steeds een kind onder mijn dak wonen”, klinkt het bij Herman in Story.

Herman en Lena hebben altijd een kinderwens gehad, maar die raakte maar moeilijk vervuld. Ze hebben uiteindelijk de natuur zijn gang laten gaan.

“Maar onze kansen op een zwangerschap waren beperkt. Lena heeft een schildklieraandoening, en als man op leeftijd ben ik iets minder vruchtbaar. We waren ook al 7 jaar samen. En toen plots, tijdens een weekendje Parijs, ontdekten we dat het prijs was.”

De schrijver was door het dolle heen en liep dansend over straat. Lena beseft dat het gedaan was met alle vrijheid die ze had. “Voor mij had het moederschap later mogen komen. Ik heb ook al mijn hele leven bevallingsangst.”

Bio van Herman Brusselmans

Meer Over:

Herman Brusselmans