.
Herman Brusselmans
dinsdag 25 oktober 2022

Herman Brusselmans: “Ik begon met roken toen ik 9 was”

Dat is behoorlijk vroeg

Heel wat ouders kijken er altijd nauwgezet op toe dat hun zoon of dochter niet te vroeg alcohol begint te drinken. Maar niet bij Herman Brusselmans. Zijn grootmoeder Maria had een eigen café en daar was Herman al heel snel te vinden aan de toog.

“Als gastje van 15,16 dronk ik al gul mee, ja. Maar daar werd in die tijd niet zo bij stilgestaan. Ging ik met mijn vader beesten leveren bij de boeren, dan werden er bij het binnenkomen al meteen een paar flessen trappist op tafel gezet – ook voor mij. Niemand stelde zich daar vragen bij”, lacht Brusselmans in Humo.

En wie vindt dat drinken op je 16de al vroeg is, die staat maar beter niet stil bij de leeftijd waarop Herman is beginnen roken.

“Ik ben begonnen op mijn 9de. En ik deed dat toen bij Charles en Hilda, een oud koppel dat toen schuins tegenover ons woonde. Hilda rookte Armada’s en ze bood me er eentje aan. En negen is inderdaad misschien vroeg, maar iedereen rookte in die tijd. “

Herman was snel verslaafd en hij en zijn broer hielden er een hele voorraad sigaretten op na in de dakgoot van hun huis. “En de peuken smeten we op straat. Wel met het gevaar dat het huis van de buren in de fik schoot. Mijn vader mocht het niet weten, want hij wilde niet dat we rookten.”

Bio van Herman Brusselmans

Meer Over:

Herman Brusselmans