.
Herman Brusselmans
dinsdag 18 oktober 2022

Herman Brusselmans: “Er gebeurt daar echt niks”

Hij kan er geen boek over schrijven

Met een baby op komst, staan er heel wat veranderingen op til voor schrijver Herman Brusselmans. Daar hoort ook stoppen met roken bij. Herman rookt al sinds zijn 9de en wil speciaal voor de baby van zijn verslaving vanaf.

En als het van zijn partner Lena afhangt, stopt Herman al een beetje eerder. “Je bent één keer twee weken gestopt, rond je 60ste: toen was je echt niet te genieten. Ik vind het dan ook geen goed idee om pas af te kicken als de baby er is”, zegt Lena in Humo.

Herman is een geniaal schrijver die in Vlaanderen op heel wat succes kan rekenen. Maar ook in zijn schooltijd deed Herman het lang niet slecht. Op school was hij vaak tweede van de klas.

“Verder gebeurde er op die school eigenlijk ook niks vermeldenswaardigs. Er werd al eens een pennenzak door het raam gesmeten, en de dader kreeg dan een klets om de oren van broeder Isidoor. Maar voor de rest? Niks.”

Na de schoolplicht volgde de legerplicht en dat leek voor Herman het ideale onderwerp voor een boek. Maar ook van dat idee moest hij snel afstappen. “Ook daar gebeurt gewoon niks. Je stond op en je ging wat kruipen en schieten en that’s it. Ik kan er dus maar weinig interessants over schrijven.”

Bio van Herman Brusselmans

Meer Over:

Herman Brusselmans