.
Herman Brusselmans
zondag 4 februari 2024

Herman Brusselmans: “Dankzij dat programma weten mensen dat ik besta” 

Hij werkt rustig aan een nieuw boek 

Herman Brusselmans is 66 en werd een jaar geleden voor de eerste keer vader. Op vlak van ambities is het wat rustiger bij de schrijver. Hij beseft dat hij op een leeftijd is gekomen waarop hij niet te veel ambities meer moet koesteren.

“De boeken die ik in mijn hoofd had, heb ik al geschreven. Twee per jaar, 88 stuks in totaal. Ze krijgen geen aandacht meer en worden op een hoop gesmeten. Of me dat frustreert? Niet echt. Ik ben content met wat ik al gedaan heb. Alle boeken die ik uitbracht van '90 tot 2000 stonden op nummer één in de top tien. Ik heb zelfs eens op 1, 2 én 3 gestaan”, reageert hij in Dag Allemaal.

Ook op televisie zien we Herman regelmatig nog eens verschijnen. Zo was hij jury bij ‘De Slimste Mens’ en zit hij regelmatig mee aan tafel bij ‘De Tafel van Gert’. Maar vooral ‘Het Huis’ vond hij erg fijn om te doen.

“Dankzij dat programma weten de mensen dat ik besta. Maar het is niet dat ze zich dan massaal naar de winkel reppen om een boek van mij te kopen. Dat effect blijft uit. Mijn boeken brengen maar één vierde op van wat ik in totaal verdien, vroeger was dat fifty-fifty. En ik heb ook een pensioen van 1.580 euro.'”

De focus van Herman ligt tegenwoordig op zijn gezin en op de tweede plaats komt schrijven. Zo is hij al bezig aan een volgende roman, maar doet hij dat op een rustig tempo. “Komt dat boek uit in 2028, dan is het ook goed. Zonder grote verwachtingen, als je daar op mijn leeftijd nog mee bezig bent, is er iets mis. Ik ben trouwens nooit jaloers geweest op andere schrijvers die een boek meer verkochten. De zon mag schijnen voor iedereen. En als er iemand niet mag klagen, ben ik het.”

Bio van Herman Brusselmans

Meer Over:

Herman Brusselmans