.
Herbert Verhaeghe
dinsdag 13 juni 2017

Herbert Verhaeghe is allesbehalve een gesloten boek

Hij heeft heel wat te vertellen.


Herbert Verhaeghe is allesbehalve een gesloten boek, dat bleek heel duidelijk in Hadiemicha 2.0. Meestal is het hijzelf die de vragen stelt in de studio, maar nu werden de rollen eens omgedraaid. Presentatrice van het programma Micha Marah mag het archief van Dag Allemaal inkijken, maar over Herbert kon ze eigenlijk niets vinden. Daarop reageerde de zanger en presentator met het antwoord dat hij misschien niet interessant genoeg is voor de boekjes. Journalisten mogen gerust bij hem langsgaan, want hij heeft wel wat te vertellen. Een opvoering, waarover Jacky Lafon vertelde in Gert Late Night, daar zit hij ook niet op te wachten. We kennen de sympathieke Herbert als een man die niet alleen liedjes zingt, maar ze ook zelf schrijft. In zijn liedjesteksten schrijft hij dingen die hij zelf meemaakt of gebeurtenissen die fans hem komen vertellen voor en na de optredens. Mensen die een andere kant van Herbert Verhaeghe willen leren kennen moeten beslist eens luisteren naar Radio 2 West-Vlaanderen tussen 12u en 13u, want naar verluidt zegt hij al eens wat over zichzelf indien het gekoppeld kan worden aan een verhaal.

Herbert en zijn vrouw Elke hebben drie kinderen en zij geven hun mening over een nieuw nummer van hun vader. Sommige liedjes horen ze echt wel graag. We vernamen dankzij het programma dat Herbert's jongste dochter zelfs al heeft gezongen en gedanst tijdens een optreden van hem. Sociale media is nog een aspect dat voor de zanger enorm belangrijk is. Volgens hem verwachten mensen dit en hebben ze dit recht ook omdat ze heel veel voor hem doen en de motor van zijn carrière zijn. Herbert Verhaeghe is een man die graag tussen de mensen is, alhoewel er ook die behoefte is om af en toe alleen te zijn en hierin zoekt hij een gezonde balans.

Als er iemand is waar hij ontzettend naar opkijkt, dan is het zijn vrouw wel. Zij werkt in een dagcentrum waar ze bejaarden en jong dementerenden verzorgt en animeert. Herbert wou heel hard erop drukken in de Ment-studio dat zijn vrouw onderbetaald wordt voor al het werk dat ze verricht. Heel af en toe probeert hij wel eens mee te helpen, maar beseft hij snel dat het een zeer zware stiel is.In augustus trekt het gezin Verhaeghe op vakantie naar Portugal. De presentaties bij Ment Tv liggen dan immers stil. Vakantie is echt heilig voor hem en in die weken kan hij uiteraard niet worden geboekt voor optredens. Zijn mails bekijkt hij één keer per dag om eventueel zijn team bij te staan.Tekst: Nico Vanaken

Bio van Herbert Verhaeghe, Micha Marah en Jacky Lafon