.
News Image

Help jij dit probleem van Peter Vanlaet oplossen?

Hier is zanger van Mama’s Jasje naar op zoek.


Zag u deze zomer ‘De Zomer Van…’, het programma van Eric Goens op VTM? Dan is de kans groot dat u Peter Vanlaet met spijt in het hart hoorde vertellen dat hij thuis nog maar één award van Mama’s Jasje heeft staan. De rest moest door omstandigheden weggedaan worden en zorgt vandaag de dag voor een groot gemis..



Het jaar 2020 was een uitstekend jaar voor Peter Vanlaet. Zonder corona had het zelfs een grandioos goed jaar geworden. Met dank aan onder andere ‘Liefde voor muziek’ en iedereen die in hem geloofde. En toch knaagde er wat bij de zanger: zijn awards die foetsie zijn.



Zijn vrouw Anne contacteerde achter de rug van Peter enkele mensen in de hoop foto’s te bemachtigen van de gouden en platina awards met als uiteindelijk doel deze awards opnieuw te laten maken. Zes maanden is Anne ondertussen bezig, maar de zoektocht verloopt moeizaam. Dondedagnamiddag klopte Anne bij de Showbizz-Site aan. Of wij in ons archief foto’s hebben. Helaas, het gros van die awards werden al voor de oprichting van de Showbizz-Site uitgereikt. Nog eens helaas: het zal niet evident zijn om daar nog fotomateriaal van te vinden. In die periode waren er nog geen digitale foto’s, filmpjes werden ontwikkeld en de foto’s werden op de redacties van kranten en weekbladen afgeleverd. Ondertussen zijn die redacties al meermaals verhuisd en zijn archieven alsmaar kleiner en kleiner geworden. Daarom dat wij Anne voorstelden om de zoektocht uit te breiden. Ken jij mensen die in de jaren 90 vaak foto’s namen? Zijn er programmamakers van vroeger die zich nog herinneren in welke afleveringen van bijvoorbeeld ‘10 om te zien’ of de ‘Muziekdoos’ Peter Vanlaet een gouden of platina plaat kreeg? Wie heeft er foto’s of zelfs een filmpje of video waarop Peter met een award staat? Elke hint kan helpen in de zoektocht naar beeldmateriaal. Het gaat om:




  • Album Letters en Lawaai uit 1992 (platina of goud)

  • Single ‘Als de dag van toen’ (platina)

  • Single ‘Laat me alleen’ (goud)

  • Single ‘Het is over’ (goud)

  • Album ‘Hommages’ (2x platina)

  • Album ‘Hommages II’ (platina)

  • Album ‘Hommages III’ (goud)

  • Album ‘Het beste van’ (goud)



Concreet: kan jij Peter Vanlaet op de één of andere manier helpen? Stuur dan een mail naar info(at)showbizzsite.be met een woordje uitleg, een foto, … en laat zeker jouw gegevens achter. Kan jij ons niet meteen helpen? Misschien wel: help dit bericht massaal delen. Hoe meer mensen dit te zien krijgen, hoe groter de kans dat Peter Vanlaet geholpen kan worden. Help dit stukje verloren geschiedenis in de carrière van Peter Vanlaet weer volledig maken, jullie zouden hem daar een héél groot plezier mee doen.