.
Helmut Lotti
zaterdag 26 november 2022

Helmut Lotti: “Praat daar toch gewoon over”

Dat vindt hij erg

Het verlies van je vader proberen verwerken, het is niet makkelijk en iedereen gaat anders om met dat verlies. Ook Helmut Lotti moest het verlies van zijn vader proberen verwerken iets meer dan twee jaar geleden.

“Ik vind het van levensbelang om op de juiste manier afscheid te nemen, en dat heb ik gedaan. Ik heb dat geleerd, uit ervaring. Door dat te zien bij andere mensen. Dus ik ben uiteraard mijn vader gaan groeten. Ik vind dat ook helemaal niet akelig. Ik ben al vaker dode mensen gaan groeten”, geeft Helmut toe in Primo.

Helmut heeft er geen problemen mee om een dood persoon te gaan groeten, in tegendeel. Dat veel liever dan de kerk die zelfs op zo’n moment God en De Heer centraal blijft stellen.

“Ik vind dat verschrikkelijk. Praat toch over de persoon die overleden is! Laat ons praten over ons verdriet, maar ook over als schone schone dingen die we met de overledene hebben meegemaakt. Wat hij of zij voor ons heeft betekend. Dat is afscheid nemen.”

Luc Lotigiers heeft in elk geval een waardig afscheid gekregen en daar hoorde ook een woordje van zoon Helmut bij. “En wel twintig minuten lang. Ik wou hem eren, een goed verhaal over hem schrijven. Dus ben ik verschillende mensen gaan opzoeken die hem goed kenden en ben nog zoveel over de weet gekomen over hem. Al heb ik ook een beetje spijt dat ik die gesprekken niet met hem gehad heb.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Helmut Lotti

Meer Over:

Helmut Lotti