.
Helmut Lotti
zaterdag 22 januari 2022

Helmut Lotti opgelucht: “Anders zou ik niks meer voorstellen”

Hij heeft ermee leren leven

Helmut Lotti moet één van de beste stemmen van Vlaanderen hebben. Zijn platen ‘Helmut Goes Classics’ behoren tot de best verkopende platen in Vlaanderen en ook zijn nieuwste plaat ‘Italian Songbook’ doet het niet slecht. In het najaar staat een nieuwe concertreeks gepland en ook privé loopt alles op wieltjes. Maar ooit was er een tijd waarin Helmut nog onbekend was en waarbij hij moest wennen aan zijn bekendheid.

“Als je bekend wordt, dan heb je een soort inloopperiode nodig. Je bent gewend van op straat te lopen zonder dat iemand naar je kijkt, maar plots staart iedereen naar je en krijg je de gekste reacties. Het vreemdste aan de roem is dat je je helemaal niet anders voelt dan daarvoor, maar dat iedereen zich wel anders gaat gedragen.”

Ondanks dat het vaak ongemakkelijke situaties oplevert, beseft Helmut maar al te goed dat hij opgelucht moet zijn dat mensen hem nog steeds herkennen. “Ach ik vind het best grappig allemaal. En de dag dat ze mij niet meer herkennen, is het pas erg met mij gesteld. Dat zou betekenen dat ik commercieel gezien niks meer voorstel”, klinkt het in Humo.