.
Helmut Lotti
vrijdag 8 december 2023

Helmut Lotti: “Je talent moet je respecteren”

Niet iedereen doet dat

Helmut Lotti is dan nu wel zanger geworden, er waren nog andere dingen die Helmut had kunnen doen, mocht hij geen zanger zijn geworden. Zijn ultieme droom was profwielrenner, maar het had evengoed postbode kunnen zijn.

“Mijn stiefvader heeft lang achter de vuilniswagen gelopen, en ik vind dat een prachtig beroep. Sowieso hou ik van repetitief fysiek werk, omdat ik dan mijn brein kan laten dansen. Ik kan me echt amuseren met een grote afwas: als vanzelf kom ik dan in een meditatieve staat terecht”, klinkt het in Humo.

Lotti heeft veel talent als zanger. En als er iets is wat hij de voorbije jaren heeft geleerd, dan is het wel dat je je talent moet respecteren.

“Ik heb ooit Tony Bennett mogen interviewen in Parijs. Hij heeft lang aan de drugs gezeten, maar zag het licht toen iemand hem zei dat je een talent moet respecteren. Dat je er niet achteloos mee mag omgaan, er iets mee hoort te dóén. Dat eenvoudige inzicht had hij nodig om zijn leven te kunnen omgooien. En ik onderschrijf het: er bestaat niets ergers dan morsen met talent. Ik geloof dat iedereen ergens in kan uitblinken. En dat de mensheid erbij gebaat is als dat talent gebruikt wordt. Die gave hoeft niet groot en spectaculair te zijn, hè. Een goeie vader zijn, of een betrouwbare vriend: daarin schuilt minstens evenveel waarde als in een publiek amuseren met mooie liedjes.”

Download onze app voor Android of iOS