.
Helmut Lotti
vrijdag 27 oktober 2023

Helmut Lotti: “Ik kan daar ongelukkig over zijn”

Hij is altijd heel positief

Helmut Lotti heeft heel wat moeilijke periodes gekend in zijn leven. Hij heeft enkele mislukte relaties achter de rug en het was voor de zanger zoeken naar het echte liefdesgeluk.

Maar de dag van vandaag is Helmut een gelukkig man en heeft hij zijn leven een dikke tien op tien. “Ik ben geboren met een talent voor geluk, denk ik. Als mens vraag je je vaak af: 'Is dit het nu?' Het is bewezen dat hersenen zich aanpassen aan de situatie. Of je nu ongelukkig of gelukkig bent, na twee weken verlang je naar iets anders. Je kan je altijd afvragen wat er in je leven beter had gekund. Zo had ik rijker kunnen zijn als ik bepaalde situaties anders had aangepakt. Was ik dan wel gelukkiger geweest? Wellicht niet”, zegt hij in Gazet van Antwerpen.

De zanger voelt zich het gelukkigst als hij wordt omringd door mensen die hij graag ziet, zoals zijn partner Marieke of dochter Messalina.

“Ik was veel afwezig in haar jeugd. We doen gewone dingen samen, zoals wandelen in de Ardennen en samen op café gaan. Ze komt ook naar mijn concerten kijken en we werken samen aan een videoclip voor mijn nieuwe nummer The Darkness . Ik heb altijd drie kinderen gewild, maar door de stukgelopen relaties is het bij één dochter gebleven. Ik kan daar ongelukkig over zijn, maar ik heb één fantastische dochter. Dat is veel.”