.
Helmut Lotti
maandag 7 november 2022

Helmut Lotti: “Ik heb hem nooit echt kerngezond geweten”

Hij mankeerde veel

Het is schrijnend om iemand te moeten afgeven in het midden van de coronaperiode. Een overlijden is anders al niet makkelijk, maar het wordt er niet beter op als je ook geen waardig afscheid kunt geven en nemen.

De vader van Helmut Lotti overleed in augustus 2020, het begin van de volle coronacrisis. Het laatste half jaar zag Helmut zijn vader amper 3 keer en dat was elke keer bijzonder pijnlijk.

“Maar hij is niet gestorven aan covid. Hij is tweemaal getest en hij was twee keer negatief. Hij is gestorven in de warmste week van het jaar en volgens mij is hij gewoon bezweken aan de hitte. Hij kon nauwelijks nog ademen, hij is eigenlijk gestikt van de warmte”, licht Helmut toe in Dag Primo.

Luc Lotigiers heeft altijd wel last gehad van vanalles en nog wat, en Helmut heeft zijn vader nooit echt kerngezond geweten.

“Zo herinner ik mij dat hij eens enorme blazen op zijn handen had en niemand wist wat dat precies was. Heel eigenaardige dingen altijd. Hij heeft ook altijd nierproblemen gehad. Hij kon de laatste jaren zijn armen ook niet meer omhoog heffen, dus ik vermoed dat hij ook een soort van artrose had.”