.
Helmut Lotti
donderdag 8 december 2022

Helmut Lotti: “Ik heb dat soort voorspellende dromen wel vaker”

Wat als onheilspellende dromen uitkomen?

Helmut Lotti vindt het analyseren van dromen razend interessant. Wanneer men hem tijdens een interview met Het Laatste Nieuws vraagt wanneer en waarvan hij laatst droomde, dan gaf hij op die vraag een zeer merkwaardig antwoord.

“Een paar nachten geleden: dat ik in een appartementsgebouw zat en dat er twee appartementsgebouwen verder een zware brand was. Overal waren vlammen en ik zag een zwarte rookpluim, zo vertelt Helmut Lotti.

“De wind stond niet gunstig en Marieke wou weg, ze vond het niet veilig. Ik wel, maar hoe dichter ik bij het raam kwam, hoe warmer het werd en ik besefte dat ze gelijk had: de ramen konden elk moment springen.

Toen hield de droom op.” Wat zeer frappant was, was het feit dat Helmut de dag erna een foto zag van een explosie in Oekraïne. En op die foto zag hij exact hetzelfde beeld als in zijn droom.

Hij vraagt zich af of soortgelijke dromen dan eigenlijk een voorspelling zijn of niet. “Ik heb er boeken over gelezen, ik analyseer ze graag”, zo vertelt Helmut Lotti aan Het Laatste Nieuws.