.
Helmut Lotti
donderdag 14 april 2022

Helmut Lotti: “Ik heb daar bewust voor gekozen”

Zijn agenda staat goed vol

Niet iedereen weet dat zanger Helmut Lotti nog een zingende broer Kurt heeft. De twee zien elkaar minder dan vroeger, maar zijn nog altijd twee handen op één buik. Kurt verhuisde drie jaar geleden naar Oostenrijk om er bij zijn toekomstige vrouw te gaan wonen. Dit jaar hebben beide mannen dus elk een goede reden om te feesten. Kurt omdat hij gaat trouwen en Helmut omdat hij een verjaardagsconcert gaat geven.

Maar Helmut staat binnenkort niet alleen in alle grote zalen in Vlaanderen, ook op de kleinere podia zal je Helmut vaak aan het werk kunnen zien. En dat is een bewuste keuze van de zanger. “Ik weet nu dat ik in coronatijden meer werk zou gehad hebben met een kleinere bezetting. Daarom heb ik voor deze zomer een bandje van zes muzikanten samengesteld voor kleinere optredens. We zullen eigen nummers brengen, maar ook muziek uit de sixties, seventies en eighties”, vertelt Helmut in Dag Allemaal.

Broer Kurt is ook met muziek bezig, maar kende niet de doorbraak die zijn broer wel kende. “Het was de bedoeling om in Oostenrijk met Engelstalige liedjes op te treden, maar door corona heb ik die plannen even in de koelkast gestoken. Ik ben bezig met een nieuw lied dat ik op single wil uitbrengen. De uitwerking die ik in mijn hoofd heb is mooi maar speciaal en zal dus nog wat tijd in beslag nemen.”

Download onze app voor iOS of Android