.
Helmut Lotti
maandag 18 april 2022

Helmut Lotti: “Ik denk niet dat het een hit wordt”

Zijn broer lanceert een single

Helmut Lotti en zijn broer Kurt zijn allebei zangers. Terwijl Helmut grote succes kende in Vlaanderen en het buitenland, lukt het bij Kurt iets minder goed. Maar toch timmert hij verder aan zijn weg en wil hij binnenkort een nieuwe single lanceren.

“Eerlijk? Ik denk dat een hit scoren moeilijk zal zijn. Tegenwoordig moet een lied als en ringtone klinken. Soms is die moderne sound mooi – ik ben bijvoorbeeld fan van Billie Eilish – maar het klinkt allemaal hetzelfde. Muziek dient ook steeds minder om naar te luisteren, je moet erop kunnen dansen. Tof dat er ambiancemuziek bestaat, maar ik ben gene publieksmenner. Ik zal nooit zoals Niels Destadsbader, Koen Wauters of Bart Peeters ene Sportpaleis kunnen bespelen. Mijn repertoire leent zich daar ook niet toe”, zegt Helmut in Story.

Vele mensen wisten niet dat Helmut nog een zingende broer had en Kurt, die stoort zich dan weer aan het feit dat hij vaak wordt gezien als ‘de broer van’. “Lang geleden werd ik aangekondigd als ‘Kurt Lotigiers, broer van’. Ik heb ‘broer van’ met een zwarte alcoholstift doorstreept waar iedereen op stond te kijken. Op die plaatsen hebben ze mij ook niet meer teruggevraagd.”

Download onze app voor iOS of Android