.
Helmut Lotti
zondag 16 juli 2023

Helmut Lotti: “Ik ben daar nooit bang voor geweest”

Hij neemt graag risico’s

Ooit was er een tijd dat we niet om Helmut Lotti heen konden. Hij stond overal in de hitparades, scoorde de ene hit na de andere en stond op zowat elk podium in Vlaanderen.

Helmut is nog altijd erg populair, maar het toppunt van roem lijkt wel voorbij te zijn. Toch heeft de zanger nooit schrik gehad voor zijn carrière.

“Ik ben nooit bang geweest om in mijn carrière risico’s te nemen. Ik heb tien jaar geleden het album ‘Mijn hart en mijn lijf” uitgebracht, met Nederlandstalige rocknummers. Acht jaar geleden volgede ‘Faith, Hope & Love’. Die twee albums waren geen grote commerciële successen, maar ik hoor de muziek van die platen nog altijd graag”, zegt Helmut in Gazet van Antwerpen.

Ook zijn succes in Duitsland lijkt nog niet voorbij te zijn. Ook daar mag hij nog regelmatig optreden. Dat hij dit jaar ook op Graspop mocht staan, maakt het helemaal compleet.

“Ik had eigenlijk niet durven te hopen dat ik een heel hardrockconcert zou mogen geven, omdat het mijn imago niet is. Maar gelukkig is het hokjesdenken verminderd. Ik ben blij dat ik niet meer wordt vastgepind op één genre.”