.
Helmut Lotti
dinsdag 15 november 2022

Helmut Lotti: “Hij is nog afscheid komen nemen”

Een bijzondere droom

Het mag dan wel al twee jaar geleden zijn dat Luc Lotigiers stierf, zoon Helmut Lotti koestert nog altijd de mooiste herinneringen aan zijn vader. Een vader die trots was op zijn zoon wat hij allemaal al heeft bereikt in het leven.

“Mijn vader was heel emotioneel. En gevoelig ook. Want dat zijn toch twee verschillende dingen. Gevoelig is geaard en emotie zit aan de oppervlakte. Snap je? Mijn vader was zelfs hooggevoelig. Hij zag ook meer dan andere mensen”, klinkt het bij Helmut in Primo.

Helmut had de afgelopen jaren enkele ervaring met zijn vader waarbij hij meteen besefte dat hij zeer intuïtief was. Iets waar Helmut weinig details over kwijt wil.

“Ik heb zelf nog een droom gehad over mijn vader, een paar maanden voor zijn dood. Hij was teruggekomen als een jonge gast, als 25-jarige, toen hij als zanger carrière probeerde te maken. Hij had een zwarte smoking aan en hij nam me bij mijn schouders vast. ‘Je moet je geen zorgen maken, jongen, het is allemaal goed met mij’, zei hij.”

Helmut gelooft dat dit een manier was van zijn vader om toen al afscheid te komen nemen en dat biedt hem toch troost. “Ja, omdat hij gewoon is komen zeggen dat hij blij was en dat hij gelukkig was voor mij.”