.
Helmut Lotti
zondag 5 september 2021

Helmut Lotti getuigt over moeilijke periode: “ik begon schizofreen te worden”

"Ik heb die ruimte voor mezelf nodig."

Helmut Lotti blikt in Dag Allemaal terug over een moeilijke periode in zijn carrière die ook zijn invloed had op zijn persoonlijk welzijn.

De zanger heeft het dan meer bepaald over de periode waarin hij de meer kunstzinnige toer opging met zijn muziek. Toen kreeg hij een artikel onder ogen waarin het leek alsof hij compleet gek geworden was.

“‘Waar is onze Helmut naartoe?’ klonk het. Dat was net mijn probleem: ik ben niet iemands Helmut, ik ben míjn Helmut, ik heb die ruimte voor mezelf nodig”, verduidelijkt de zanger zijn standpunt in Dag Allemaal. Helmut geeft toe dat hij in die periode veel geleerd heeft over zichzelf…

“Ik begon schizofreen te worden”, geeft Helmut Lotti eerlijk toe. “De persoon die je op het podium zag, lag een eind af van wie ik zelf was. En ik besefte dat.” Dus greep Helmut Lotti in…

“Vandaag is het voor iedereen duidelijk dat ik me voor tachtig procent van wie ik ben aan de wereld toon. Niet voor honderd procent, want het is een imago. Maar het is wel hoe ik mezelf wíl presenteren aan de wereld”, geeft Helmut Lotti duidelijk zijn grenzen aan in Dag Allemaal.